Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 01:00

Dan otvorenih vrata Gimnastičkog društva Sokol Požega

POŽEGA Gimnastička dvorana „Sokol“ doživjela je nakon niza godina jedno veće uređenje, a nabavljene su i nove gimnastičke sprave, pa se u novu sezonu kreće vrlo optimistično. Očekujući upravo one najmlađe, predškolsku djecu i učenike prvašiće, buduće gimnastičare, Gimnastičko društvo „Sokol“ Požega organiziralo je Dan otvorenih vrata, želeći prikazati rad i uspjehe ovog sportskog društva, jednog od najstarijih u Požegi. Bila je to i prilika za roditelje da se odluče, kuda i kako usmjeriti svoju djecu u sportski odgoj, a gimnastika je svakako prvi izbor kao bazni sport za razvoj djeteta.

- GD „Sokol“ ove godine po drugi puta organiziramo Dan otvorenih vrata, da bi još jednom prezentirali rad gimnastičkog društva u Požegi. To je uz Streljački klub najstarije sportsko društvo u Požegi koje bilježi 115 godina tradicije. Cilj nam je velikom broju građana, a posebno djeci i mladima prezentirati što mi to radimo, kroz svoj ustroj, kroz treninge s najmlađima. Pohvalit ćemo se i s novim gimnastičkim spravama, to su nove ruče i gimnastička greda, za koje smo izdvojili preko 20.000 kn iz vlastitih sredstava. Ove godine u društvo smo doveli dva nova trenera, kineziologe Martinaša i Čokrlića, prof. tjelesnog odgoja, koji će svojim znanjem i stručnošću svakako pomoći u realizaciji planova društva. Uz trenere, prof. Zlatka Krakera i Zdenku Pavelić uspjet ćemo odraditi svoje planove i ponovno podići gimnastiku na nivo da je društvo koje okuplja najveći broj mladih sportaša. Uz Požeški sportski savez i JU za sportske objekte grada Požega uspjeli smo dvoranu Sokol dovesti u jedne primjerene uvjere za bavljenje gimnastikom – istakao je predsjednik GD Sokol, Bruno Horvat, koji očekuje da će nakon novog ciklusa upisa najmlađih gimnastičara brojiti 200-njak gimnastičara.

U dvorani Sokol prošle godine uređeni su sanitarni čvorovi i kupatila, svlačionice i hodnik, a ove godine akcent je dan na samu dvoranu. O svemu što je učinjeno rekao nam je ravnatelj JU Sportski objekti grada Požega, Goran Ribičić. – Svake godine nastojimo malo više uložiti u jedan od sportskih objekata, da bi bili primjereni za korištenje osnovnim školama i brojnim sportašima. Ove godine došla je na red dvorana Sokol jer je stvarno bila devastirana. U dvorani smo izmijenili i postavili oko 60 kvadrata novog parketa, cijelu površini prebrusili, prelakirali i ponovno označili, sanirali lamperiju na zidovima oko dvorane, okrečena je dvorana do pola visine zidova i sada svakako daje drugu dimenziju i popravili uvjete za gimnastiku. Vrijednost radova je oko 60 tisuća kuna i sada je dvorana u dosta dobrom stanju za odvijanje svih sportskih aktivnosti. Roditelji su doveli svoju djecu i pogledali osnovne treninge za one najmlađe, a mnogi su se odmah priključili prvom treningu i zajedničkoj igri.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 2816 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 10:57