Petak, 10 Svi 2019 02:00

Požeške gimnastičare na treningu posjetili gimnastičar Tin Srbić, viceprvak Europe i jedriličar Šime Fantela, olimpijski, svjetski i europski prvak

POŽEGA  - Tin Srbić, viceprvak Europe u kraljevskoj disciplini gimnastike i Šime Fantela, hrvatski jedriličar, olimpijski, svjetski i europski prvak, počastili su svojim dolaskom mlade gimnastičarke i gimnastičare Sokola.

Za vrijeme treninga drage goste dočekali su predsjednik Gimnastičkog društva "Sokol" Krešimir Pavelić i gradonačelnik Požege Darko Puljašić. Inače, Tin Srbić i Šime Fantela na dragovoljnom su vojnom osposobljavanju u Oružanim snagama RH u Požegi gdje se vrši obuka ročnika vrhunskih sportaša te obuka kandidata za časnike zdravstvene službe.

Riječi dobrodošlice dragim gostima je uputio predsjednik Gimnastičkog društva "Sokol" Požega koji ih je ukratko upoznao s njihovim radom, nastupima i postignućima, bolje rečeno zavidnim rezultatima. Inače požeški gimnastičari treniraju u jako skučenom prostoru koji nema sve potrebne uvjete. Unatoč tome, na brojnim natjecanjima osvajaju se medalje, a da će ih biti još i više kada dobiju novi prostor primjeren današnjim uvjetima to je za očekivati.

Pozdravljajući goste, Tina i Šimu, gradonačelnik Puljašić rekao je kako je svjestan da su potrebni daleko bolji uvjeti za treniranje te da se intenzivno radi kako bi se to riješilo na najbolji mogući način.

- "Mi već sada radimo na jednom projektu izgradnje gimnastičke dvorane. Postoji idejno rješenje, Sve to kombiniramo s još jednim sportom. Uvjeren sam da ćemo ubrzo krenuti s realizacijom projekta izgradnje dvorane za naše gimnastičare. Struka još treba reći svoje kako bi to mogli što prije realizirati" - rekao je gradonačelnik Puljašić.

 

(pozega.hr) 

Pročitano 1645 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 10 Svi 2019 11:40