Petak, 18 Prosinac 2020 09:11

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić posjetio Gimnastičko društvo "Sokol" i čestitao na vrhunskim rezultatima

POŽEGA - Gradonačelnik Darko Puljašić posjetio je Gimnastičko društvo Sokol kako bi njihovim ponajboljim članovima čestitao na postignutim rezultatima. Naime, među najboljim hrvatskim gimnastičarkama na završnici Državnog prvenstva pojedinačno višebojnog natjecanja koje je održano u Osijeku nastupile su i mlade članice požeškog društva pod vodstvom trenera Zlatka Krakera "Pište", a ostvarili su izuzetne rezultate.

Ekipno je „Sokol“ zauzeo drugo mjesto iza „Hrvatskog sokola“ iz Karlovca. Madlen Majetić iz Gradca je nastupila u elitnom razredu gimnastičarki gdje je osvojila pojedinačno treće mjesto u višebojnom seniorskom B programu, te četvrto mjesto na preskoku u sklopu A programa. Požešku ekipu još su činile Klara Krmpotić iz Požege, juniorke Lana Majetić iz Gradca, Helena Obradović iz Jakšića i Rebeka Salak iz Požege, zatim mlađe juniorke C programa Dora Satinović i Tena Jakoubek iz Požege, te Tea Paukner iz Požege među juniorkama C programa.

- "S obzirom na okolnosti zbog pandemije koronavirusa i smanjenih mogućnosti vježbanja uslijed preuređenja gimnastičke dvorane uz trud djevojaka i marljiv rad rezultati nisu izostali. Svi ovi uspjesi nažalost su bili popraćeni različitim teškim ozljedama, no unatoč svemu, oni se uvijek vrate." – rekao je trener Zlatko Kraker.

Na vrhunskim rezultatima čestitao im je gradonačelnik Požege Darko Puljašić. - "Od srca vam čestitam na postignutom uspjehu jer doista prezentirate naš grad u najboljem svjetlu. Uvijek volim reći kako je u zdravom tijelu i zdrav duh, no vi ovdje razvijate i zajedništvo. Čestitam i treneru te predsjedniku koji brinu o vama i ovom klubu. Mi smo vašu dvoranu uredili izvana, a sada je red da ju uredimo iznutra na čemu već duže vrijeme intenzivno radimo." – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Na dugogodišnji uspjeh društva osvrnuo se njegov predsjednik Krešimir Pavelić. - "U posljednjih 15-ak godina nije se završila sezona da naša djeca nisu osvajala prva mjesta u svim kategorijama. Možemo reći da je to postala tradicija našeg društva, a moram spomenuti i kako po svakoj generaciji makar jedno ili dvoje upiše Kineziološki fakultet." – rekao je predsjednik Pavelić.

 

(pozega.hr)

Pročitano 808 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 18 Prosinac 2020 09:16