Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 12 Travanj 2017 02:00

Večeras u 20,00 sati u SD "Tomislav Pirc" Plamene protiv Medveščaka igraju drugu polufinalnu utakmicu doigravanja za prvaka A1 HKL

POŽEGA - Večeras u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi košarkašice Plamena dočekuju aktualne prvakinje i pobjednice Kupa, zagrebački Medveščak, u uzvratnom susretu polufinala državnog prvenstva. Čudo u Zlatnoj dolini odvelo bi ovaj dvoboj do majstorice za finale.

Podsjedimo, u prvom susretu Medveščak je slavio na svom parketu i tako u Požegu dolazi s vodstvom 1:0 i ima priliku završiti seriju te izboriti novo finale. Dolaze gošće kao favorti u Požegu, to je jasno, no pokazale su Plamene i u tom prvom susretu da se mogu nositi s Medveščakom. 33 minute bila je to ravnopravna partija u gostima, pa ako Englmanove djevojke to uspiju produžiti za još poneku minutu, uz bolji šut izvana, eto prilike i za veliko iznenađenje i majstoricu u Zagrebu.

 - "Sam ulazak u 4 najbolje ekipe u državi je veliki uspjeh. U Zagrebu smo pokazali da se s njima može igrati i u srijedu očekujemo jednu odličnu utakmicu. Nadam se da ćemo imati bolju realizaciju izvana za razliku od posljednje dvije utakmice, ako to bude tako šanse nam se povećavaju. Pozivamo sve koji mogu da dođu, pogledaju dobru košarku i budu naš šesti igrač. Ako svi damo sve od sebe možda je moguće i čudo u Požegi" – najavljuje kapetanica Plamena Martina Lovrić.

Upravo je Martina jedan od glavnih “problema” za Englmana, naime kapetanica se bori s ozljedom tetive, pa iako će sasvim sigurno stisnuti zube i odigrati maksimalno, ta ozljeda je dosta remeti, a s obzirom na igru Medveščaka jedna je od ključnih figura u organizaciji napada, ali i vrlo važnom segmentu, šutu.

Iako ponavljamo da je već ulazak u polufinale veliki rezultat te da je Medveščak veliki favorit, sigurno da Plamene mogu pobjediti u ovoj utakmici. Za to je potrebna najbolja partija sezone svih igračica. Obje sestre Lovrić moraju biti na vrhunskoj razini i u organizaciji igre i u šutu, Soldo mora bolje nego u Zagrebu bez obzira na određene probleme, Bogoje mora barem ponoviti igru iz te prve utakmice, a Mandir nećemo niti spominjati, žena svaki puta odradit fenomenalan posao.

Djevojke s klupe isto tako moraju biti na svom vrhuncu, Vojtulek unatoč ozljedi i nedovoljnoj spremi mora biti u formi od prije mjesec dana, Pandža – Brnić svoje minute mora odraditi na pravi način dati sve od sebe pod košem i rasteretiti Bogoje. Sličan zadata imat će i Laura Bašić koja će odmarati Martinu Lovrić. Vjerojatno tu staje Englmanov kadar, ovih 8 djevojaka mora ostaviti srce na terenu, motiva im sigurno ne nedostaje, ako dobiju potrebni impuls od publike i uz malo sreće koja je obavezna u ovakvim utakmicama Plamene mogu do čuda, pravog čuda!

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr) 

 

Pročitano 1760 puta