Ponedjeljak, 22 Siječanj 2018 01:00

ŽKK Plamen Požega poražen od Raguse (Dubrovnik) u 13. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

POŽEGA - U subotu, 20. siječnja u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ŽKK Plamen Požega i ŽKK Ragusa (Dubrovnik) su odigrali utakmicu 13. kola 1. Hrvatske ženske košarkaške lige. Plamene su zaista prokockale priliku za pobjedu protiv Raguse koja se u drugom poluvremenu sama nudila nebrojenim tehničkim pogreškama, no Požežanke su vraćale istom mjerom te se nisu uspjele do kraja vratiti u igru iako se u nekoliko navrata činilo da je to to, da su na napad od potpunog povratka.

Crna rupa dogodila se u 2/4 kada su Dubrovkinje napravile ogromnih 16 razlike, što se na kraju pokazalo ključnim za konačno slavlje. Briljantnu partiju u dresu gošći odigrala je Karla Kalajžić koja je ubacila čak 7 trica iz samo 8 pokušaja i definitivno je bila prvo ime utakmice.

Ragusa je imala dominaciju i pod obručima gdje su Halimić i Pandža bile potpuno van utakmice, zajedno su skupile samo 14 skokova, jedan manje od same Zovko na suprotnoj strani. I kada se vidjelo da pod obručima ništa ne štima, Požežanke su uporno pokušavale ulascima umjesto da su se orijentirale na šut kad već u ekipi imaju sestre Lovrić, Lanu Hrmić i ovoga puta indisponiranu Kristinu Soldo. Šut je po nekakvom hibitusu ove ekipe njeno prvo oružje, a ovoga puta nisu njime pokušavale u završnici kada se trebalo loviti zaostatak. Upravo je prava Soldo nedostajala za slavlje, opravdanje je svakako ozljeda koja ju je izbacila iz treninga čitav tjedan, no šut je ipak mogao biti bolji od ukupnih 2/9. Kada tomu dodamo Petrinih 1/7 poraz je bilo teško izbjeći.

 

PLAMEN – RAGUSA 57:71 (16-16,10-26,17-13,14-16)

Plamen: M. Lovrić 17, P. Lovrić 3, Šegota, Bašić, Devčić, Lana Hrmić 16, Lea Hrmić 2, Pandža Brnić 8, K. Soldo 4, B. Soldo, Berger, Halimić 7

Ragusa: Marin, Stojanović 14, Zarač, Kljunak, Haklička 8, Matijević 1, Erslan 8, Žanetić, Zovko 13, Kalajžić 27

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1829 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Siječanj 2018 14:56