Utorak, 03 Travanj 2018 02:00

ŽKK Plamen Požega poražen od Šibenika u posljednjem, 22. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

POŽEGA - Košarkaška sezona za žene stigla je do svoga kraja, barem kada je riječ o slavonskim prvoligašicama koje za sobom imaju prilično mučno natjecanje. Na žalost Brod na Savi je posljednji i sljedeće sezone po svemu sudeći igrati će Drugu ligu. Po svemu sudeći kažemo jer u ženskoj košarci svakakva iznenađenja su moguća. Plamene su prošle sezone igrale doigravanje, pa ovosezonsko mirno osiguravanje ostanka izgleda kao korak unazad. 

Premalo raspoloženih igračica presudilo je Požežankama u posljednjoj ovosezonskoj utakmici. Ispucale su domaće 22 pokušaja za 3 poena a pogodile samo njih 5 od čeka Petra Lovrić 3. Kapetanica Martina Lovrić je bila totalno van utakmice, 0/7 za 3, samo jedan skok i dvije asistencije je puno premalo da bi Plamen mogao protiv ekipe poput Šibenika. Pa niti dobre partije Petre i Kristine Soldo nisu mogle donjeti neizvjesnost u završnicu dvoboja proitv Šibenika.

Nakon sjajne prošle sezone ova je bila daleko od te razine, no bez Mandir, Vojtulek i Bogoje nije se niti moglo puno više očekivati. Ono što je pozitivno je napredak nekih igračica, prije svih Lane Hrmić i Laure Bašić koje doduše mogu i moraju i još bolje. Početni dio sezone odlična je bila i Pandža Brnić ali je kako je sezona odmicala gubila na formi. Sedina Halimić u nekim utakmicama je djelovala zastrašujuće dobro, a u nekima zastrašujuće loše, previše je to oscilacija u igri da bi se Englman moga potpuno osloniti na nju. Sestre Lovrić i Kristina Soldo očekivano su bile najbolje kroz sezonu, na “smjene” su vukle ekipu svojom kvalitetom i iskustvom. Završnih 7 pobjeda je loš rezultat, u nekoliko navrata mogle su još slaviti i popraviti dojam, ali s obzirom na sve sezonu se može proglasiti sasvim solidnom.

Što nosi budućnost i sljedeća sezona teško je predvidjeti, najviše toga ovisi upravo o tri posljednje spomenute, ako će one ostati u kadru ostatak ekipe će se lako posložiti za barem ponovno ovakav rezultat, ako će jedna ili više njih ispasti iz kadra biti će velikih problema. Drugi upitnik, onaj koji se redovito nadvija nad klub, a riječ je naravno o financijama ovoga puta ne bi smio biti upitan s obzirom na najave iz Saveza da idu smanjenja troškova za klubove.

 

PLAMEN – ŠIBENIK 51:66 (11-18, 16-21, 8-10, 16-17)

Plamen: M. Lovrić, P. Lovrić 15, Šegota, Bašić, Lana Hrmić 7, K. Soldo 15, Lea Hrmić 2, Pandža Brnić 10, B. Soldo, Berger, Halimić 2

Šibenik: Ivančević 10, Vukšić 11, Mrdalj 3, Strize 6, Pavičić, Tošić 10, Periša 19, Borič 7, Rončević, Dujić

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr) 

Pročitano 2018 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 03 Travanj 2018 10:17