Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 16 Prosinac 2018 01:00

ŽKK Plamen Požega poražen od Broda na Savi (Slavonski Brod) u 10. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

POŽEGA - U Požegi se jučer igrao susjedski derbi Plamen Požege i Broda na Savi, dok su Osječanke gostovale u Zadru i gotovo došle do senzacionalne pobjede. Bez nje su ostale u prilično raritetnom raspletu posljednjeg napada, a i u slavonskom derbiju je bilo napeto do posljednje sekunde. 

Možda ne pretjerano kvalitetnu, ali zato vrhunski zanimljivu utakmicu odigrale su košarkašice Plamena i Broda na Savi. Bilo je tu puno izmjena u vodstvima iako su dobrim dijelom domaće bile u prednosti, ali se, osim na samom početku, nisu uspjele odvojiti i slomiti uporne gošće. Odlično su Požežanke otvorile utakmicu, posebno je raspoložena bila Laura Bašić koja je dirigirala igrom, ali i pogađala pa je Plamene imale brzih 18:6. Gošće su u igri držale, i vratile u rezultatski egal Mihaela Lazić i Edita Poljac.

U drugoj četvrtini vrlo malo poena na obje strane, pa se na veliki odmor odlazi s minimalnom prednošću za Plamen ponajviše zahvaljujući MC Smelser koja je obilno koristila prednost u snazi i iskustvu pod košem. Samo otvaranje drugog poluvremena je bolje za domaće koje s 4:0 povećavaju prednost, no ubrzo Mihaela i Ana Ilakovac rade seriju za BnS i prednost seli na stranu gošći.

Završnica 3/4 u znaku je dvije povratnice, Martine Lovrić i Elle Đukić. Obje su puno toga promašile što inače lakoćom zabijaju, ali su u tim završnim minutama vodile glavnu riječ na terenu, a gošće su u posljednjih 10 minuta krenule s +2.

Još su jednom u posljednjoj četvrtini Plamene preokrenule, došle na +3, a onda kada je bilo najvažnije stvari u svoje ruke uzima Mihaela Lazić, pogađa ključnu tricu, zatim asistira Tei Josipović koja je ubacila za slavlje Broda na Savi.

Posljednjih 6 minuta Plamen je igrao bez Bašić koja se ozljedila, kompletna organizacija igre pala je u ruke Martini Lovrić koja je praktično bez treninga što je brza, energična gostujuća ekipa iskoristila i u konačnici došla do zaslužene pobjede.

Najefikasija je bila Mihaela Lazić sa 22 poena, Ella Đukić se zaustavila na 16, a vrlo ugodno iznenađenje bila je Tea Josipović, silno talentirana djevojčica rođena 2004. godine koja se odlično nosila sa sjajnom Amerikankom, ubacila je 10 poena i skupila 7 skokova.

Kod domaćih standardno najbolja MC Smelser kada nema Jelene Ivezić. Ovoga puta postigla je 17 poena, pokupila čak 19 skokova, a jedina koja ju je napadački dobro pratila bila je Ivona Pejkovska koja je ubacila 14. Ono što je dugo godina krasilo igru Plamena bio je vanjski šut, a on je sada potpuno izostao. Bašić je ubacila dvije trice na početku, dvije je pogodila i Pejkovska kada je bilo gusto u završnici te još jednu Lana Hrmić. Martina Lovrić koja je znala pogađati u stilu sestre Petre nešto niže u ovom članku imala je 0/9 za 3, ali opravdanje je jasno, bez treninga jednostavno ne ide.

Brod na Savi napravio je veliki posao ovom pobjedom, imaju sada vrlo lijepu perspektivu i priliku dokopati se mjesta koje bi ih ostavilo u prvoligaškom društvu i u sljedećoj sezoni kada se liga smanjuje. Lijepa je perspektiva pred Brodom u svakom slučaju, puno je tu mladih i vrlo talentiranih djevojčica s kojima se očito odlično radi i koje vrlo brzo rastu i stasaju. 

- "Vrlo smo mlada ekipa ali nikada nismo tražili izgovor u toj mladosti. Znamo da je velika gužva pri dnu tablice Prve lige, došli smo ovdje po pobjedu i evo uspjeli smo je ostvariti. Mislim da se stvarno vidjelo da želimo pobjedu, dale smo sve od sebe od prve do zadnje. I cure koje nisu ulazile su nas bodrile, davale nam energiju i njima veliko bravo! Naravno, i curama koje su igrale, borile se do zadnjeg atoma snage. Bez obzira na godine odigrali smo vrlo zrelu utakmicu, tu su naravno velike zasluge i našeg trenera. Sve čestitke i domaćim curama koje su se isto maksimalno borile" – rekla je nakon utakmice prezadovoljna Mihaela Lazić.

- "Maksimalno smo si zakomplicirali prvenstvo ovim porazom, danas jednostavno nismo svi bili na nivou na kojem smo trebali bit ni zalaganjem ni pristupom. Mi smo previše načeti ozljedama, vidjeli ste da je Laura igrala povrijeđena, Lea isto tako.Kad ti moraš u nekim situacijama moraš rotirati Lauru koja je fantastično otvorila utakmicu onda to nije dobro. Kasnije kad se ta ozljeda pogoršala radila je greške koje su posljedica baš nemoći zbog ozljede. Koliko mi nismo bili glavom u igri pokazuje i zadnji napad kada sam zvao minutu odmora 30 sekundi prije kraja,tražio sam da odigramo brzi napad da bi imali još jedan napad, a mi tu loptu izgubimo zbog isteka vremena. U svakom slučaju čestitam Brodu na pristupu, borbi i igri, zasluženo su pobjedili danas" – izjava je Vladimira Englmana, trenera Plamena. 

 - "Jedna fenomenalna utakmica za ovu djecu, kad kažeš da ti starta 2004 i 2003. godište u ovakvoj utakmici, na jednom vrućem gostujućem terenu. To je jedan veliki dobitak za tu djecu, igrati ovakvu utakmicu s puno promjene vodstva, s egal završnicom i pobjediti je. Treba reći da je Mihaela Lazić strašan potencijal, za ovu našu ligu već i strašan igrač, opet kada trebalo oslonili smo se na nju. Imati takvu igračicu u sastavu donosi pobjede u ovakvim utakmicama koje nije lako dobiti. Požega ima odličnu igračicu za ovu ligu pod košem, a mi smo tu imali djevojčicu od 14 godina koja je isto vrlo talentirana, ali je to u ovom trenutku veliki mismatch, da smo joj morali kolektivnom igrom pomagati. Koliko Amerikanka stvara prednost pod košem za Plamen, toliko Mihaela radi vani za nas, u svemu tome mi smo evo danas imali malo više sreće – rekao je trener Broda Dražen Rimarčuk.

 

Požega – Brod na Savi 61:63 (20:17, 13:14, 15:19, 13:13)

Požega: M.Lovrić 4, Krajinović -, A.Berger -, Bašić 8, Devčić -, Benić -, Pejkovska 14, Lea Hrmić 8, Leskovar -, Lana Hrmić 10, M.Berger 0, Smelser 17.

Brod na Savi: Ema Poljac -, Ivanković -, Edita Poljac 9, Lazić 22, Kavka -, Ilakovac 4, Buconjić 0, Đukić 16, Fastić Pajk 0, Kurdija 2, Josipović 10, Šebalj -

 

Odigrale su košarkašice Murse fantastičnu utakmicu u Zadru kada je malo tko to od njih očekivao. S obzirom na prilično lošu formu u posljednje vrijeme činilo se da će Zadar do lake pobjede protiv Nikšićevih izabranica. I samo otvaranje dalo je takav dojam, brzo su domaće pobjegle na dvoznamenkastu razliku, ali se onda otvorio šut za 3 i Mursa je malo po malo smanjila zaostatak na krilima dvije Petre, Lovrić i Šimunić. U drugoj četvrtini Zadar je ponovno stigao do prednosti, ali ponovno se naše djevojke ne predaju, u 3/4 igraju fantastičnu košarku i u obrani i u napadu i u posljednjih 10 minuta kreću s prednosti. Početkom posljednje dionice domaće zbog 5 osobnih ostaju bez važne igračice Ane Mandić i nazirala se krasna prilika Osječankama za drugu pobjedu sezone. Nije Mursa na pravi način iskoristila priliku, Zadar je ponovno odjurio do dvoznamenkaste prednosti, 3 minute prije kraja na semaforu je stajalo 82:72 i povratak se činio kao nemoguća misija. Petra Šimunić ubacila je 4, Lovrić jednu tricu i Mursa je 18 sekundi prije kraja stigla na -3 i potpuno se vratila u igru. Šimunić 9 sekundi prije kraja krade loptu i umjesto da gađa tricu neobjašnjivo odlazi na polaganje i doslovno poklanja pobjedu Zadru i tako baca u nepovrat sve odlično što je učinila u ranijem dijelu utakmice. Najefikasnije u domaćim redovima ponovno su bile dvije Ane, Ana Vrsaljko i Ana Mandić koje su ubacile 21, odnosno 18 poena čemu su dodale i 13 te deset skokova, dok su Osječanke predvodile dvije Petre, Petra Lovrić i Petra Šimunić s 29, odnosno 28 koševa. Nevjerojatna je šteta za ovaj poraz, ne iskoristiti nevjerojatnu šutersku večer Petre Lovrić koja je bila nestvarno dobra, ubacila je čak 9 trica iz – 10 pokušaja! Ne iskoristiti odličnu večer Petre Šimunić koja je ubacila 28.. Ponovno je Mursu koštao izostanak centra, Zadranke su skupile više nego dvostruko skokova, ali uz ovakav šut to se moglo i moralo “pokriti” i kući se vratiti u slavljeničkom raspoloženju. 

 

Zadar – Mursa 82:81 (23:22, 25:17, 17:27, 17:15)

Zadar: Oštrić 8, Jelenković 12, I.Dujić 8, Vrsaljko 21, Nikpalj Vukorepa -, Perica 4, Budija 2, Mandić 18, Domijan -, Gardijan -, Bačić 9.

Mursa: Blaževac 0, Šola 2, Balić -, Mihaljević 2, Šarlija 6, P.Lovrić 29, Obradović 4, Vuksanić 10, Štrk 0, P.Šimunić 28.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 2176 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 16 Prosinac 2018 12:16