Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 01:00

Plamene u gostima svladale Brod na Savi u 21. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

SLAVONSKI BROD - Protekog vikenda su pretposljednjih put ove sezone na parket izašle slavonske košarkašice u Prvoj ligi, a pretposljednje kolo ujedno je i oproštajno za Mursu i Brod na Savi, dok požeški Plamen još ima izglede za 9. poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije. B

rođanke u teoriji još imaju šansu, ali rasplet kakav njima treba je zaista nevjerojatan. Porazi i Podravca i Plamena na domaćem terenu, te pobjeda BnS u Šibeniku doveli bi BnS na 9.mjesto zbog najboljeg učinka u međusobnim ogledima.

Naravno, kako to obično i biva u hrvatskom sportu, to baš i ne mora biti tako, nije nemoguća opcija da od smanjenja lige ne bude ništa s obzirom da HKS nije ispoštvao proceduru, no otom potom. Prema aktualnoj situaciji Plamen jedini ima priliku ostati u Prvoj ligi, potrebna mu je pobjeda u posljednjem kolu protiv Pule u Grabriku, i poraz Virja u susretu protiv Zagreba. 

Nakon one čudesne partije u Virju u kojoj je ubacila 56 poena nije trebalo biti pretjerano pametan pa znati da je ključ pobjede zaustaviti Mihaelu Lazić. Trener Vladimir Englman joj je zaljepio podjednako brzu i eksplozivnu Lauru Bašić koja je odlično odradila svoj dio posla, Mihaela nije imala priliku za otvoreni šut u najvećem dijelu utakmice, gošće su odlično odradile posao u situaciji kada Tea Josipović radi blok za Mihaelu i Brod je ostao bez svog najjačeg oružja.

Tajni adut trebala je biti Ella Đukić no ona nakon podužeg izbivanja jednostavno nije mogla biti niti na tragu svojih uobičajenih šuterskih izdanja tako da je BnS jednostavno bio van utakmice. Nisu imali nikakvog rješenja za požeške Amerikanke u obrani, a u napadu ništa nisu mogli pogoditi. Uostalom, 1/22 za tri poena sve govori.

Smelser je ponovno briljirala, 23 poena i 22 skoka – fantastično! Odličnu pucačku večer imala je Lana Hrmić, kada se lomila utakmica u drugoj četvrtini ona je imala mirnu ruku, tricama je stvarala razliku i završila utakmicu s 20 poena. Dunbar je bila standardno sjajna u organizaciji igre, to je zaista sjajna igračica!

Pred sam kraj utakmice dogodila se i jedna jako ružna scena, jedan od nezadovoljnih “navijača”, pokušao je bocom pogoditi domaćeg trenera Dražena Rimarčuka, srećom nije pogodio, ali je nesreća da takvi sjede na tribinama na utakmicama koje igraju doslovno djeca. Sramotan potez za kojeg se jednostavno ne može pronaći nikakvo opravdanje, niti ga zapravo treba pokušati tražiti!

– "Kako se približavao vikend trener nas je upozoravao da nas čeka teška utakmica, prava bitka na terenu. Cure iz Broda na Savi su pravi borci, znali smo da nikada neće odustati, da će se boriti pa nam je trener čitavo vrijeme ponavljao da ćemo svih 40 minuta morati igrati na svom maksimumu. U prvoj četvrtini smo bile dosta nervozne, nismo igrale onako kako znamo, ali smo od početka druge krenule jako, od maksimalne borbe preko organizacije igre do agresivne obrane u kojoj nismo radile nepotrebne faulove na njihovim šuterima i dominacije pod obručima. Kada smo prvi put igrali s Brodom nismo imali Brittney i Moniku, pa nam je sad bilo puno lakše igrati jer smo imali raznovrsnost u napadu. Atmosfera je bila luda, možda nismo odradili sve savršeno, ali smo na kraju bili fokusirani, poslušali trenerove ideje i došli do ove prekrasne pobjede"– za Sportalo je rekla fenomenalna MC Smelser

U posljednjem, 22. kolu Plamen Požega u subotu, 30. 03. 2019. s početkom u 18,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc igra protiv ŽKK Pula Črnja Tours. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1424 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 12:38