Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 02:00

Plamene u posljednjem, 22. kolu 1. HŽKL svladale Pulu i osigurale kvalifikacije za ostanak u ligi

POŽEGA - U posljednjem 22. kolu Prve ženske košarkaše lige Mursa i Podravac se opraštaju od prve lige, a Plamenima preostaju kvalifikacije i borba za ostanak u najvišem rangu natjecanja. Požeške košarkašice su odigrale jednu od najboljih utakmica u sezoni te ni u jednom trenutku nisu ispustile vodstvo. Odigrale su na visokoj razini 40 minuta te pobjeda nije bila upitna.

Kod Plamenih najučinkovitije su bile Dunbar sa 25 poena i 10 asistencija, Lana Hrmić sa 22 poena te Smelser sa 21 poenom i 12 skokova. Dok su kod Pule najučinkovitije bile Trehub sa 21 poenom i 15 skokova, Ramljak sa 13 poena i 19 skokova te Perko sa 12 poena.

– "Nismo došle u punom sastavu, cure nisu mogle doći zbog posla. Ova nam utakmica nije igrala veliku ulogu, ali nam danas nije ni išlo nismo se mogle boriti s raspoloženom Požegom, ali bolje da nas danas nije išlo nego u kupu da nas ne ide." – Rekla je Anja Perko igračica Pule.

– "Zaslužena pobjeda Požege, mi smo došli malo oslabljeni na utakmicu. Nismo im uspjeli parirati u nekim segmentima košarkaške igre. Oni su se danas pokazali kao ozbiljnija ekipa te su ostvarili pobjedu koja im najvjerojatnije igra ulogu u igri za opstanak te im čestitam na današnjoj igri." – Izjavio je Ivan Đukić trener Pule.

– "Odigrale smo jednu od najvažnijih utakmica u sezoni, otvorile smo utakmicu odlično, sve cure su odradile svoj dio zadataka koje su imale. Posebno su odlično odigrale obranu na centarskoj liniji Pule. Ponosna sam na sve cure jer su sve dale svoj maksimum i Puli želim sreću u doigravanju." – Rekla je kapetanica Požege Lana Hrmić.

– Odigrali smo sigurno najbolju utakmicu u sezoni, prije svega odigrali smo pametno, borbeno i koncentrirano 40 minuta. Mislim da ni u jednom trenutku nije dolazilo pitanje hoćemo li dobiti utakmicu ili ne. I sad nam ostaje čekati skoro 2 mjeseca da odigramo dvije utakmice i pokušamo ostati u najvišem rangu natjecanja. Mojim curama čestitam na odlično odrađenoj utakmici, a Puli želimo puno sreće u kupu i doigravanju za prvaka države." - izjavio je trener Plamenih Vladimir Englman. 

 

Plamen Požega – Pula Črnja Tours 71:59 (17:12, 22:12, 11:16, 21:19)

Plamen Požega: Benić -. Krajinović 0, A.Berger -, Bašić 1, Čolić 0, Bošković -, Vojvodić 0, Lea Hrmić 2, Dunbar 25, Lana Hrmić 22, M.Berger 0, Smelser 21. Trener: Vladimir Englman

Pula Črnja Tours: Pjevac 0, Perić 0, Perko 12, Došen 0, Mršić 2, Čop 1, Ramljak 13, Trehub 21, Simović 10. Trener: Ivan Đukić

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1521 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 13:44