Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 01:00

Plamene svladale ŽKK Zagreb u 3. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

POŽEGA - U trećem kolu Plamene su na domaćem terenu ugostile ekipu Zagreba koju su pobijedile rezultatom 69:59. Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno te na odmor odlaze s rezultatom 35:35.

Nakon poluvremena Plamene su podigle agresivnost u obrani, pogodile šuteve sa zvucima sirene što im je danas donijelo pobjedu. U redovima Plamenih najraspoloženija je bila kapetanica Lana Hrmić koja je zabila 18 poena sa šutom za tri 4/7, uz nju Princess Davis zabila je 17, a Ella Đukić 16 poena. U redovima Zagreba najefikasnija je bila Anja Škara sa 19 poena i Doris Grizelj sa 9 poena.

– Danas nismo dobro odirale prvo poluvrijeme, igrale smo izjednačeno cijelo vrijeme, ali nakon poluvremena smo se probudile. Podigle smo agresivost u obrani i počele smo raditi na utakmici ono što smo cijeli tjedan trenirale. Čestitam mojim curama na pobjedi i ovaj tjedan nastavljamo se pripremati za sljedeću utakmicu. – rekla je Laura Bašić, igračica Plamen Požege.

– Dobra utakmica, bila je zanimljiva, stalno u egalu imali smo malo i sreće jer je to ipak drugačija ekipa bez Marić. Parirali smo vanjskim pozicijama i ono što je rezultiralo pozitivnim rezultatom u svakom slučaju promjena ritma naše obrane, odigrali smo puno agresivnije u drugom poluvremenu nismo im dali da nam zabiju toliko laganih poena, pogodili smo neke zahtjevne šuteve, nama su ušli njima nisu, sve u svemu bilo je izjednačeno i zadovoljni smo sa dva boda. Čestitam Gjuri na fer i korektnoj igri i uspjeh u nastavku lige. – izjavio je trener Plamenih, Vladimir Englman.

– Čestitam Požegi na pobjedi, danas su bile bolje od nas, mi smo malo ozljeđeni i nismo dobro trenirale ovaj tjedan i Požega je to iskoristila. Nama ostaje sada da se skupimo na treninzima, dobro treniramo i okrenemo se sljedećoj utakmici. – kratko je rekla Antonija Jurić, kapetanica Zagreba.

– Pobijedio je protivnik koji je želio pobjedu više od nas, za svaku loptu su se bacale na glavu. Na kraju ipak možda i prevelika razlika, utakmica je bila na jednu loptu do zadnje dvije minute, u svakom slučaju zaslužena pobjeda i nadam se da ćemo se revanširati u Zagrebu za ovaj poraz. – Izjavio je trener Zagreba Gjuro Simon.

 

ŽKK Plamen Požega – ŽKK Zagreb 69:59 (15:15, 20:20, 21:16, 13:8)

ŽKK Plamen Požega: Davis 17, Maričević- , Županić- , Bašić 3, Glomazić 0, Bošković -, Vojvodić- , Hrmić Lea 6, Đukić 16, Hrmić Lana 18, Berger- , Warren 9.

ŽKK Zagreb: Čić 2, Barinić-, Vlašić 0, Grizelj 10, Rončević-, Zadro 4, Ćurić 8, Jurić 9, Soldo 2, Marić 5, Škara 19.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1155 puta