Subota, 25 Siječanj 2020 01:00

Košarkašice Plamen Požege poražene od ŽKK Medveščak (Zagreb) u 11. kolu 1. Hrvatske košarkaške lige

POŽEGA - Košarkašice Plamen Požega doživjele su novi prvenstveni poraz, ali nakon njega ima dosta razloga za zadovoljstvo. Naravno, poraz nikada nije dobar, ali kada je od aktualnih prvakinja puno se lakše prima nego kada je od konkurenata na ljestvici. Požežanke su sjajno otvorile utakmicu, potpuno uštopale Medveščak, a u napadačkom dijelu sjajna je bila Ella Đukić za koju gošće nisu imale pravog rješenja.

Kako je utakmica odmicala gošće su se dizale pa je prva dionica završena s poenom prednosti za Plamene. I onda u drugoj četvrtini crna rupa domaćih, Medveščak radi 16:0 i praktično osigurava pobjedu. Nisu se Plamene predale, borile su se do kraja, vraćale, padale i dizale se i definitivno su pokazale puno toga dobroga, posebno u obrani.

Za nešto više nedostajao je kvalitetniji napad, Bašić, Vojvodić i Glomazić su uz veliku minutažu ostale bez poena, a protiv ekipa kalibra Medveščaka tako nešto nikako ne može proći.

Ono što je posebno dobro je Andrea Marić, nova igračica Plamena koja je odigrala dobru utakmicu, jasno da tu ima prostora za napredak, prije svega kroz uigravanje s ostatkom ekipe, a onda i kroz mirnoću u realizaciji, ali Englman je dobio ozbiljnu opciju u igri pa u nastavku možemo očekivati dobre vijesti od Požežanki.

– Prije svega moram čestitati mojim igračicama na danas prikazanom, da budem iskren bilo je to i bolje nego što sam očekivao s obzirom na snagu protivnika. Polako slažemo izgled ekipe, uigravamo se iako tu imamo manjih problema, prije svega jer nam se Marić tek priključila a onda i zbog našeg standardnog problema s terminima gdje imamo samo sat i 15 minuta što je premalo za kvalitetan trening. Sjajno smo otvorili utakmicu, odigrali odlčnu obranu, no u drugoj četvrtini je stigla crna rupa u kojoj je Medveščak napravio veliku razliku, kasnije smo se pokušali vratiti, došli do -8, ali dalje nije išlo. Primarni razlog za to je u napadu gdje smo imali tri igračice bez poena što je njima olakšalo posao pa su mogle čvršće čuvati ove koje su zabijale. Sve u svemu bilo je dosta dobrih stvari kojima sam zadovoljan i koji daju optimizam za nastavak. Naravno, čestitke Medveščaku na zasluženoj pobjedi i korektnoj igri te im želim puno uspjeha u nastavku sezone – poručio je trener Plamena Vladimir Englman.

– Očekivali smo tešku utakmicu u Požegi i dobili je. Imali smo dosta problema tokom tjedna, dosta cura je imalo problem s virozom, slabo smo trenirali, mogu reći da smo se jedva i skrpali da budemo kompletni pa moram biti zadovoljan prikazanim. Domaće cure su odigrale jako borbeno, odlično su nam parirale, nisu dale da se odvojimo. U dva navrata se činilo da smo slomili utakmicu, ali se one nisu predavale i koristile su naše lošije izdanje u obrani. Na kraju su najvažniji bodovi, čestitke Plamenu na dobroj igri i sretno dalje, ali i mojim igračicama koje su se izborile i s protivnicama i s tim zdravstvenim problemima – rekao je trener Medveščaka Viktor Kovač.

– Znali smo da nam neće biti lako u Požegi, imali smo jako loš tjedan što se tiče treninga, cure su bile pod virozom, i sama sam se patila s njom. A s druge strane Požega je dobra ekipa na svom parketu, pojačele su se s Marić i nije nam bilo nimalo lako. Nekako smo imale uspone i padove i jedne i druge, one su odigrale odličnu prvu četvrtinu, onda smo mi bile sjajne u drugoj i tu uspjele doći do osjetnije prednosti, onda su ponovno one u trećoj digle svoju igru, ali smo na kraju uspjele izdržati i mislim zasluženo pobjediti. Nadam se da ćemo ovaj tjedan biti zdrave, da ćemo raditi kako treba i spremiti se na pravi način za gradski derbi protiv Trešnjevke. One su nas u prvoj utakmici dobile 20 razlike, ali mislim da smo mi sada spremnije nego tada, naravno da ćemo dati sve od sebe da im uzvratimo i dođemo do nove pobjede iako znamo da nas čeka jako težak posao – rekla je ponajbolja u redovima Medveščaka Mirna Mazić

Ova utakmica je pokazala kako dobre možemo biti kad smo fokusirane i kad dajemo svoj maksimum svih 40 minuta. Intenzitet utakmice je bio zaista visok i za nas je važno da smo uspjele tako odigrati čitav susret. Bili smo u igri stalno, nismo popuštali i to je iznimno bitno za samopouzdanje čitave ekipe. Vjerujem da ćemo i u sljedećim utakmicama pokazati ovakvu energiju i pokazati svim protvnicima da vrijedimo i da se nikada ne predajemo – rekla je sve bolja požeška Amerikanka Jessica Waren koja je još jednom upisala double-double učinak.

 

PLAMEN – MEDVEŠČAK 62:85 (18:17, 15:28, 20:22, 12:15)

Plamen: Bašić, Vojvodić, Marić 17, Đukić 22, Waren 14, Županić, Glomazić, Bošković, Hrmić 12, Berger

Medveščak: Petrak 6, Mazić 20, Hajdin 16, Strize 14, Mrdalj 4, Tepeš 2, Skorić 5, Mandić 12, Leovac, Kolovrat, Livajušić

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1217 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 26 Siječanj 2020 18:38