Ponedjeljak, 20 Srpanj 2020 16:32

Održan ždrijeb Premijer ženske košarkaške lige, Plamene u 1. kolu gostuju kod ŽKK Zagreb (03. 10.)

ZAGREB - Kako bi bilo moguće pridržavati se svih preporuka HZJZ-a, u skladu s epidemiološkom situacijom, u prostorijama hotela Hilton Garden Inn, je u petak, 17. srpnja, održano izvlačenje natjecateljskih brojeva klubova Premijer ženske košaraške lige za sezonu 2020/21.

Ždrijebu su nazočili gđa Diana Kozniku (KK Akademija Žana Lelas), g. Franjo Šiljeg (KK Flumen Sancti Viti), g. Željko Alatović (ŽKK Medveščak), g. Vladimir Englman (ŽKK Plamen Požega), g. Dean Nemec (KK Trešnjevka 2009), g. Đuro Simon (ŽKK Zagreb) te g. Josip Vranković, glavni tajnik HKS-a, g. Darko Kotaranin, povjerenik natjecanja, g. Branko Sikirić, voditelj financija i gđa Vlatka Tomičić iz Povjerenstva za natjecanje.

U Premijer ženskoj ligi će se u sezoni 2019/20 natjecati 12 klubova u dvije skupine – Sjever i Jug. Tu su svih 10 klubova iz sezone 2019/20 (KK FSV Rijeka, ŽKK Medveščak Zagreb, ŽKK Plamen Požega, ŽKK Pula, ŽKK Ragusa Dubrovnik, ŽKK Split, ŽKK Šibenik, KK Trešnjevka 2009 Zagreb, ŽKK Zadar, ŽKK Zagreb) te dva kluba uvrštena na temelju pozivnice HKS-a (KAŽL i Mursa) putem Komisije za sustav natjecanja prema utvrđenim kriterijima.

U svakoj skupini je po 6 klubova koji će odigrati dvokružnu sezonu, nakon čega će se ponovno podijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, ponovno sa po 6 klubova u svakoj, a onda na kraju ponovno doigravanje za prvaka.

Slavonija nakon sezone u kojoj su je predstavljale samo Požežanke ponovno ima dva predstavnika, osim Plamena sada su tu košarkašice Murse VROS. U skupini Sjever s našim djevojkama su još ŽKK Zagreb, ŽKK Medveščak, ŽKK Trešnjevka 2009 te riječki FSV koji je u skupinu Sjever došao ždrijebom, dok je isti Pulu poslao u skupinu Jug.

U prvom kolu koje bi se trebalo igrati 3. listopada i Plamene i Mursice gostuju u metropoli, Požežanke kod Zagreba, a Osječanke kod Medveščaka. Prve domaće susrete igraju 10. listopada protiv Trešnjevke osnosno FSV-a, dok u trećem kolu imamo slavonski derbi u požeškom Grabriku. 

 

(Hrvatski košarkaški savez / Sportalo)

Pročitano 743 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Srpanj 2020 16:57