Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 09:00

ŽKK Plamen Požega poražen od Trešnjevke 2009 u 2. kolu Premijer košarkaške lige

POŽEGA - Košarkašice Plamena doživjele su težak poraz na domaćem parketu protiv zagrebačke Trešnjevke i uz to ostale bez najbolje igračice Jelene Ivezić. U prvih 17 minuta obrana Plamena je dobro funkcionirala i nadomještala lošu napadačku igru, a kada se u završnici prvog dijela i obrana ugasila gošće iz Zagreba brzo su preokrenule vodstvo Plamenih i na odmor otišle s 5 poena prednosti. Otvaranje 3/4 bilo je zaista užasno, već nakon minutu igre Englman je zvao minutu odmora, ali nije pomoglo, prednost Trešnjevke je samo rasla, nevjerojatne greške domaćih se množile i vrlo brzo su gošće mogle krenuti s rotacijom, pitanje pobjednika bilo je odlučeno.

Nažalost poraz nije najgore što se dogodilo, u posljednjoj minuti treće dionice nespretnom reakcijom gostujuće igračice ozljedila se Jelena Ivezić kojoj je pukao nos i čini se da će duže biti van stroja. U ovakvim porazima teško je pronaći nešto pozitivno, ali ako se već traži onda je to igra tamnopute Amerikanke Chassity Carter koja je pokazala dosta toga dobroga u napadačkoj igri, vrlo je atletična, lijepog šuta i sklona suradnji pa se od nje u nastavku sezone mogu očekivati dobre igre kada se do kraja prilagodi novoj ekipi i novom načinu igre.

Dobro je napadačku rolu odradila i Laura Bašić, barem što se tiče šuta, u odnosu na prošlu sezonu očit je napredak. Potpuno je izostao doprinos kapetanice Lane Hrmić, a bez njega se definitivno ne može do ozbiljnijih rezultata. Puno je glavobolje pred Englmanom, to je i više nego očito, ionako kratak roster ozljedom Ivezić postaje vrlo diskutabilan i Plamen bi mogao biti pod jakim udarima vjetra, nadamo se da se neće “ugasiti”.

Prvo poluvrijeme je bilo dosta izjednačeno, imali smo problema s organizacijom igre. U drugom poluvremenu smo se bolje dogovorili, odradili obrambene zadatke koje smo se dogovorili i napravili veliku prednost u 3/4 koja je presudila utakmicu. Ispričavamo se svima, prvenstveno Jeleni zbog ozljede, nije bilo namjerno ali eto, dogodilo se. Zahvaljujem Plamenu na fer i korektnoj utakmici i pohvaljujem svoje igračice na iznimnoj borbenosti i želji za pobjedom – rekao je trener Trešnjevke Dean Nemec.

- Utakmicu smo dobili dobrom obranom, pitanje pobjednika smo odlučile u trećoj četvrtini s puno ukradenih lopti. Više smo se potrudili nego u prvom kolu i to je nagrađeno te smo zasluženo dobili utakmicu – izjavila je igračica Trešnjevke Dorja Iva Žaja.

– Dobro prvo poluvrijeme u kojem smo malo pali u završnici. Nakon toga smo katastrofalno ušli u treću četvrtinu, gošće su pobjegle i bilo je samo pitanje s kojom će razlikom završiti. Odigrali smo izuzetno loše, pojedinci su potpuno zakazali, bili smo neodgovorni u igri. To možda možemo pripisati i još uvijek neuigranosti, nedostajalo je i borbenosti. Imat ćemo do kraja prvenstva izuzetno puno problema, posebno nakon ove ozljede Jelene koje neće biti možda i mjesec dana, sve najgore nam se dogodilo, visok poraz i ozljeda najbolje igračice onda je to katastrofa – rezigniran je Vladimir Englman, trener Plamena.

– Dobro smo otvorili utakmicu i držali smo dobar tempo, ali poslije poluvremena dogodila se crna rupa i jednostavno smo pali i nismo se držali dogovora – kratko je rekla igračica Plamena Laura Bašić.

U preostale dvije utakmice postignuti su sljedeći rezultati : Mursa VROS – FSV 95:68 (26:9, 30:24, 27:23, 12:12), Zagreb – Medvešcak 61:47 (18:14, 20:17, 8:8, 15:8). 

 

PLAMEN – TREŠNJEVKA 2009 51:71 (12:11, 17:23, 11:29, 11:8)

Plamen : Ivezić 13, Bašić 9, Glomazić 8, Carter 15, Hrmić, Bošković, Berger, Maričević, Čolić, Iiavorine 2, Benić 2, Županić 2

Trešnjevka 2009 : Majstorović 8, Obratov, Muhl 8, P. Jurić 10, J. Jurič 8, Brtan, Laljek 3, Rodek 10, Banović, Galunić 6, Žaja 14, Stabile 4đ

 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 477 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 09:08