Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 12:47

Igračice ŽKK Plamen Požega poražene od KK Mursa VROS u 4. kolu Premijer košarkaške lige

POŽEGA  - Slavonski košarkaški derbi kojeg su u subotu u Požegi odigrali Plamen i Mursa VROS otišao je na stranu gošći iz Osijeka. Sjajnu partiju odigrala je Petra Šimunić za koju požeška obrana nije imala nikakvog odgovora pa im je zatrpala koš sa 36 poena. Očekivano zbog nedostatka visine nije bilo pravog odgovora niti na Senu Matešić pa su na kraju Osječanke imale mirnu završnicu.

Čudesnu partiju odigrala je u požeškom Grabriku Petra Šimunić i svojim poenima dovukla Mursu do druge premijerligaške pobjede u povratničkoj sezoni! Bilo je to 40 minuta škole košarke najbolje igračice Murse! Odlično je Mursa otvorila utakmicu, šut je od početka bio uštiman i brzo su si stvorile prednost, čak se već u otvaranju utakmice činilo da bi mogle odjuriti na dvoznamenkastu prednost, no ipak su se Plamene na vrijeme pribrale i na krilima Jelene Ivezić i Chassity Carter počele smanjivati zaostatak, anulirale ga i onda u posljednjim trenucima četvrtine ponovno pustile Osječanke da stvore zalihu od 6 poena.

Druga četvrtina bila je potpuni egal, Plamene su tu smanjile zaostatak na samo 3 poena i bilo je jasno da nas čeka uzbudljivo drugo poluvrijeme. I u njemu je bilo izjednačeno, Mursa je bježala, Plamen lovio ali nije ulovio, uvijek je Mursa imala odgovor, a on se uglavnom zvao Petra Šimunić. Kad je zapelo, Petra je spremila i ohladila plamene. Prilično je Mursi pomogao i pokušaj igranja zone domaćih koji nije izgledao dobro, u tom su se periodu gošće odvojile i slomile utakmicu na svoju stranu. Kod Plamena najefikasnija je bila Carter koja će definitivno biti veliko pojačanje kada se do kraja aklimatizira i uigra. Svoje minute dobro je iskoristila i Glomazić koja se zaustavila na 16 poena, ali je kod nje vidljivo da ima puno prostora za napredak, uz malo mirnoće i racionalnijih odluka u igri ovakav učinak bi joj kvario prosjek. Jelena Ivezić je naravno bila prva meta gostujuće obrane, sputana maskom na licu nije pružila veliku partiju bez koje Plamen ne može do pobjede.

Kapetanica Laura Bašić odradila je veliki posao u obrani, svih 40 minuta jurila s jedne na drugu stranu i završila na 12 poena uz još nekoliko lopti koje su “iscurile”, iako ne pretjerano visoka skupila je najviše skokova u ekipi. Problem Plamena svakako je loša selekcija, seniorski roster koji bi trebao nositi ekipu je zapravo naopako postavljen, u njemu su tri strankinje od kojih dvije mogu biti na parketu, a osim njih tu su još samo Ivezić i Bašić, te po novom Lea Hrmić koja se tek priključila treninzima i trebat će joj neko vrijeme da uhvati ritam, pokazala je to i današnja utakmica u kojoj je promašila neke šuteve koje inače zabija “žmireći”.

Kategorija za sebe u današnjem dvoboju bila je Podravka u osječkom dresu Petra Šimunić. Na zagrijavanju je pogađala sve što je bacila, a slično je nastavila i u samoj utakmici. Nestvarnih 71% šuta puno toga govori, ali sama igra još i više. Rastrčana, raspucana, borbena, ovo je bila partija koju bi trebao pogledati i Stipe Bralić! Time smo dovoljno rekli!

Sena Matešić je sjajno odradila svoj posao, jednostavno je koristila svoju visinu po kojoj je potpuno dominantna u odnosu na Požežanke, dobar dio Petrinih koševa idu na njen račun, tu je i 13 skokova za ocjenu – odličan! Kapetanica Ksenija Šarilja potegla je na početku utakmice, odlično odigrala obranu i razigravala ekipu, na kraju imala 7 asistencija iako je dojam da ih je bilo osjetno više.

S klupe je posao odlično odradila Davorka Balić koja je za 21. minutu zabila 10 poena i četiri puta asistirala. Nadahnuta partija Murse, kada ima ovako raspoloženu Šimunić može se potući sa svima, od njih se definitivno očekuje da uz Medveščak i Trešnjevku izbore plasman u Ligu za prvaka, kvalitetu za to sigurno imaju!

 

Donosimo izjave aktera nakon utakmice:

- Dobro smo parirali, ali na žalost opet na otvaranju drugog poluvremena imali smo crnu rupu. Bili smo stizali, ali na žalost nismo uspjeli okrenuti rezultat u svoju korist. Čestitam Mursi na pobjedi na fer i korektnoj igri – kratak je trener domaćih Vladimir Englman

- Dobro smo otvorili utakmicu i držali smo dobar ritam, međutim na kraju to nije bilo dovoljno da rezultat bude u našu korist. Čestitam treneru i ekipi Murse na pobjedi i dobroj igri – poručila je igračica Plamena Andrea Glomazić

- Čestitam mojoj ekipi na pobjedi. Pored svih tehničkih pogrešaka mogli smo puno bolje, ali evo idemo dalje iduću utakmicu nam dolazi Zagreb – izjavila je kapetanica Murse Ksenija Šarlija

- Teška utakmica, Požega u punom sastavu je težak protivnik pogotovo kod kuće. U prvom poluvremenu je bilo dosta izjednačeno i jedni drugi smo dosta toga pogodili u napadu. U drugom poluvremenu smo odigrali čvršću obranu i pogodili neke šuteve koje Požega nije te smo se tu odvojili na nekih 10 razlike te ajmo reći priveli to mirno kraju iako svakako nije bilo lako. Još jednom čestitam curama na pobjedi i čestitam ekipi Požege na fer i korektnoj igri – rekao je Goran Gunjevac, trener Murse.

U narednom, 5. kolu požeške košarkašice su trebale gostovati u Rijeci kod FSV-a (subota, 31. 10.), ali je utakmica odgođena po naputku HZJZ-a zbog pozitivnih nalaza igračica KK FSV na COVID-19. To je trebalo biti i posljednje kolo prvog dijela sezone nakon čega je stanka do 21. 11. kada će u Požegi u 6. kolu gostovati ŽKK Zagreb. 

U četvrtak, 22. 10. 2020. je obavljen ždrijeb 1. kola Kupa Ružice Meglaj Rimac u kojem Slavonija ima tri predstavnika. Voljom ždrijeba odlučeno je da ćemo imati predstavnika i u drugom krugu jer su kuglice spojile Brod na Savi i Plamen. Vjerujemo da ćemo imati i dva predstavnika s obzirom da je Mursa izvukla gostovanje kod FSV-a u Rijeci, a u nedavnom je prvenstvenom ogledu pokazala da je osjetno kvalitetnija ekipa.

Dvoboji prvog kola igraju se 7. studenog, a nakon njega drugo kolo na rasporedu je 30. siječnja 2021. godine. Bolji iz dvoboja Brod na Savi – Plamen će na pobjednika ogleda ŽKK Salona – ŽKK Zagreb, a nadamo se Mursa ide na slavljenika u ogledu ŽKK Orka – ŽKK Pula Moviter.

 

 

Plamen Požega – Mursa VROS 73:84 (19:25, 22:19, 13:17, 19:23)

Plamen Požega: Ivezić 13, A.Berger -, Bašić 12, Glomazić 16, Maričević 2, Lea Hrmić 4, Benić 0, M.Berger 0, Županić 0, Carter 19, Iavarone 7. Trener: Vladimir Englman

Mursa VROS: Kujundžić 4, Lovas -, P.Šimunić 36, Mihaljević 8, Šarlija 9, Horvat 0, Zvocak 0, Podunavac -, Vuksanić -, Matešić 12, Balić 10. Trener: Goran Gunjević

 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 816 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Listopad 2020 08:57