Nedjelja, 22 Studeni 2020 16:33

Plamene poražene od Zagreba u 6. kolu Premijer košarkaške lige

POŽEGA - Jako dobro Plamen je otvorio utakmicu, reklo bi se i iznenađujuće dobro, stvari su funkcionirale odlično na oba kraja parketa, a sa Carter na klupi dojam je bio da će Požežanke pomutiti račune gošćama iz metropole.

Početak 2/4 kao i u svim utakmicama donio je veliki pad koncentracije, brzo je Zagreb okrenuo prednost na svoju stranu, zonska obrana došla je gošćama kao naručena u početnim minutama i to su majstorski iskoristile, s druge strane promjena obrane gošći potpuno je otupila napad Englmanove ekipe.

Minus od četiri poena na velikom odmoru doimao se dostižnim, ali je treća dionica otklonila sve dvojbe, Zagreb je odjurio na nedostižnu prednost koju su u posljednjoj uspjele svesti na desetak poena, no niti je bilo dovoljno raspoložene igračice u napadu, niti je obrana izgledala kao da može obraniti nekoliko napada da bi se došlo u egal završnicu.

Jelena Ivezić je naravno klasa za sebe u svakoj utakmici gledajući i požešku i protivničku ekipu, no jednostavno ne može sama, svaki protivnik obranu bazira na njoj, a u sinoćnjem ogledu nije niti iz bliza imala podršku, tek je Amerikanka Carter još jednom potvrdila da ima vrijednost, a ostatak ekipa bio je debelo ispod prvoligaške razine.

Pozitivnu ocjenu zaradila je i Martina Berger koja je svoju malu minutažu, ne prvi puta, vrlo dobro iskoristila. Zagreb se pokazao odličnom ekipom, spremnom iskoristiti ponuđeno, na dobru igru početne petorke odlično su reagirale Vlašić i Rezo, pa su bodovi zasluženo otišli gošćama koje će biti veliki rival Mursi u borbi za mjesto u top 3.

Vladimir Englman: Dobro otvaranje utakmice, dobra igra u prvom poluvremenu iako i u tom dijelu ponavljaju se iste pogreške. Isti igrači mi rade iste pogreške koje su opetovane gdje iz pozitivnog rezultata zbog nekakvih gluposti odemo u minus i poslije se više nismo mogli vratiti. U drugo poluvremenu više nije bilo ni energije nismo ispoštivali ono što smo se dogovorili te nismo imali rješenje na njihovu zonu, koja nije bila ništa spektakularno, mi uvijek sa viškom poteza te nam kasni pas. I kad smo došli na 10ak razlike nismo se uspjeli priključiti i u drugom poluvremenu je stao šut i bilo je dosta neodlučnosti gdje smo imali otvorenih prilika, a nismo ih iskoristili. Na taj način se ne može igrati. U ovom dijelu sto mi ostaje do kraja praktički imamo trening utakmice gdje trebam dati mlađim curama minutažu te im dati prostora jer redovito treniraju. A u polusezoni ćemo vidjeti što napraviti, hoćemo li ostati u istom sastavu, što sumnjam jer ovo nije dobro. Čestitam Zagrebu na korektnoj igri i želim im dalje uspjeh jer su oni ovom pobjedom osigurali jedno od prva tri mjesta u skupini.

Laura Bašić: Dobro smo otvorili utakmicu i dobro smo igrali prvo poluvrijeme, ali Zagreb je promijenio obranu na koji se nismo najbolje snašle te je to okrenulo utakmicu u njihovu korist. Čestitam Zagrebu na pobjedi i želim im sreću u daljnjem natjecanju.

Željko Ciglar: Poslije teške utakmice u srijedu protiv Trešnjevke koja je bila takva kakav je bila i gdje smo zaista zakazali u napadačkom smislu. Osjetilo se to i danas u prvoj četvrtini, vjerojatno je Požega imala bolji postotak šuta, a mi smo opet promašivali i nismo se pribrali onako kako treba. U ostale tri četvrtine smo prešli u obranu koja nije odgovarala Požegi i to je rezultiralo laganim kontra napadima i u krajnjem slučaju pobjedi koja je i zaslužena i očekivana. Bilo je teško početi igrati zato što su cure pod dojmom srijede i te utakmice koja je bila tvrda i teška. To je tako kad se igra derbi na domaćem terenu i kad te mlađe cure nadigrati i pobjede onda ti baš i nije lako.

Blaženka Rezo: Ušli smo u utakmicu nespremno i loše smo otvorili, ali smo iskoristile njihov pad. Te smo uspjeli napraviti razliku i pobijediti, ma da to nije pobjeda oko se treba previše slaviti, treba puno trenirati za neke teže protivnike i jače utakmice.

 

ŽKK PLAMEN – ŽKK ZAGREB 55:72 (21:16, 13:22, 8:18, 13:16)

ŽKK Plamen: Ivezić 20, Bašić 5, Glomazić 8, Maričević 2, Iavorone 2, Bošković, A. Berger, M. Berger 6, Čolić, Bunčić, Benić, Carter 12

ŽKK Zagreb: Grizelj 10, Pineau 7, Ćurić 11, Jurić 10, Škara 7, Čić 2, Rezo 8, Vlašić 15, Damjanović 2

 

I drugi slavonski predstavnik, osječka Mursa VROS poražena je u 6. kolu na svom parketu. U možda i najvažnijoj utakmici sezone košarkašice Murse nisu bile na potrebnoj razini da bi došle do pobjede nad Medveščakom koja bi bila ogroman kapital u borbi za mjesto među tri najbolje ekipe lige. Za slavlje protiv Medveščaka potrebno je da kompletna ekipa bude u elementu, a jučer je osim Sene Matešić malo koja Osječanka bila prava.

 

KK MURSA VROS – ŽKK MEDVEŠČAK 55-69 (15-12, 17-19, 9-21, 14-17 )

KK Mursa Vros: Kujundžić 4, Šimunić 11, Mihaljević 9, Rimac 1, Matešić 15, Lovas, Šarlija 7, Horvat, Zvocak, Vuksanić, Penić, Balić 8

ŽKK Medveščak: Petrak 12, Skorić 9, Hajdin 6, Strize 17, Mandić 12, Tepeš, Mrdalj 7, Krajinović, Nimac 6, Livajušić, Uzelac

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 510 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 22 Studeni 2020 16:54