Ispiši ovu stranicu
Petak, 04 Prosinac 2020 10:29

Redove Plamenih pojačala Lamama Kapinga Mbuji, prva Kongoanka u hrvatskoj košarci

POŽEGA - Nažalost sve više je strankinja u hrvatskoj ženskoj košarci, u požeški Plamen ovih dana je stigla i četvrta strankinja, osim dvije Amerikanke, jedne Crnogorke sada je tu i prva Kongoanka. Nažalost, ne jer su loše ili ih ne treba biti, nego jer je sve manje domaćih igračica. No, nova djevojka koja će u nastavku sezone braniti požeške boje zove se Lamama Kapinga Mbuji, rođena je prije 23 godine u Kongu gdje je i odrasla.

"Košarkom sam se počela baviti kad sam imala 15 godina u klubu Asbl Hatari, igram na poziciji centra. Prvi put sam u Europi, došla sam na prijedlog struke iz mog dosadašnjeg kluba. Put do Hrvatske bio je dugi i naporan, morala sam obaviti testiranja prije polaska, malo me bilo strah ali sve je dobro prošlo i na kraju sam sretno stigla što je najvažnije." – rekla nam je Lamama.

Kakvi su prvi dojmovi o Požegi i kakvi su ti planovi za naredne mjesece?

"Mislim da su svi divni ljudi, lijepo su me primili i pomažu mi u adaptaciji. Što se tiče kluba vidim da se dobro trenira, nadam se da ću pomoći da se ekipa još poboljša i da ostvarimo dobre rezultate. Što se mene tiče nadam se da ću napredovati u igri, napraviti veliki korak prema naprijed u odnosu na ovo gdje se sada nalazim" – zaključila je Kongoanka za Sportalo.

Lamama je trebala debitirati već u nedjelju u domaćem susretu protiv Medveščaka, no zbog izolacije u redovima gošći utakmica je odgođena što daje dodatno vrijeme da se uigra s ostatkom ekipe i dodatno aklimatizira te zaista bude od velike koristi ekipi. S obzirom na 192 centimetra visine i vrlo dobar prvi dojam koji je ostavila na treninzima mogla bi biti veliko pojačanje jer je upravo igra pod koševima bila najveći problem za Plamen u dosadašnjem dijelu sezone.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 903 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 04 Prosinac 2020 10:36