Nedjelja, 13 Prosinac 2020 11:17

Plamene poražene na gostovanju kod Murse VROS u Osijeku u 9. kolu Premijer košarkaške lige

OSIJEK - I u drugom premijerligaškom srazu slavonskih predstavnica kao pobjednik je izašla ekipa Murse, još jednom zahvaljujući Petri Šimunić koja je posebno inspirirana kada je na suprotnoj strani ekipa iz Požege, nakon 36 u prvom dvoboju, sada je Podravka u osječkom dresu ubacila 29 poena! Mursa VROS je u 9. kolu Premijer košarkaške lige pobijedila Plamen Požegu rezultatom 76:67. 

Ono što je ranije mučilo ekipu Murse a to su ulasci u utakmicu ovoga puta bilo je sjajno, nakon prvih 10 minuta imale su isto toliko poena prednosti, ali i dojam koji su ostavile bio je da ovu utakmicu ne mogu izgubiti. Gošće sa puno naivnih grešaka, bez plana u napadu i ponovno bez prave obrane na Šimunić koja je radila što je htjela čak i ako joj šut nije bio “luđački” kao u Požegi.

Tri četvrtine sve je izgledalo savršeno za Mursu, tek su u drugoj malo posustale u obrani, no na odmor su otišle sa velikih 16 poena viška. Nastavile su odlično i u trećoj, došle i do +23 i onda se neobjašnjivo raspale. Monstruoznu partiju odigrala je nova igračica Plamena Lamama Kapinga, tako nešto se rijetko viđa u ženskoj košarci, praktično sve što je opalila je ušlo, potpuno je izdominirala inače fenomenalnu Senu Matešić koja kao da je igrala protiv zida, no i ona je bila jako dobra, posebice ako se uzme u obzir protiv kakve je igračice igrala. Prišivati nekakve epitete nema smisla, dovoljno je rezimirati – 37 poena i 22 skoka!

Ipak, kada se lomila utakmica stvari u svoje ruke uzima Petra Šimunić, 4 minute prije kraja pogađa tricu, pa odmah u sljedećem napadu sjajno asistira za Davorku Balić i tu je stvar bila riješena iako su Požežanke 1,20 prije kraja stigle do -7 povratka nije bilo.

Sjajnu partiju prikazala je i Davorka Balić koja je ubacila 16 poena, ali i mlada Marta Rimac koja je odigrala bez straha, pokazala puno dobroga kao i Kujundžić koja igra u dobroj formi. Sena Matešić je imala najteži zadatak ove sezone, odradila ga je dobro, a već po običaju protiv Plamena najbolja je Petra Šimunić koja je pokazala da nije samo šuter nego da njena igra vrijedi puno više od toga.

Na drugoj strani Plamen ima problem u neplanskom radu, uz sav respekt prema mladoj Kristini Maričević ona u ovom trenutku zbog svoje mladosti teško može biti kvalitetno rješenje, u budućnosti će to sigurno biti. Berger se ekspresno napunila osobnim i jednostavno Plamen nema treću domaću igračicu što ide na dušu vodstvu kluba i struci.

Strankinje su ovoga puta pokazale da su klasa, Lamama je po ovome što je pokazala klasa za sebe na razini čitave lige, bila bi pojačanje i onima koje će igrati finale doigravanja! Carter je odavno pokazala da je odlična igračica, redovito odlično odradi sve što treba, Glomazić i Iavorine su imale malu minutažu ovaj put, no i one su vrlo dobre prvoligaške igračice, no ne mogu to u perspektivi pokazati jer je premalo minuta za njih četiri.

Laura Bašić i Jelena Ivezić raubaju se svih 40 minuta, ovoga puta ni jedna ni druga nisu bile na pravoj razini, Bašić u obrani a Ivezić u napadu moraju puno više. Sve u svemu potpuno zaslužena pobjeda Murse koja je u maksimalno ozbiljnim kombinacijama za doigravanje vjerujemo da joj je tamo i mjesto i da će protiv Zagreba to i pokazati.

Gunjevićeve djevojke moraju iz ovog susreta naučiti da nije gotovo dok nije gotovo, malo je nedostajalo da prokockaju tri sjajne četvrtine. Plamen pak s Kapingom ne mora strahovati od protivnica u borbi za ostanak nego od ozljeda, ako se ne dovede minimalno jedna kvalitetna domaća igračica a dogodi se nekakva ozljeda Ivezić ili Bašić bit će gadnih problema kako uopće sastaviti početnu petorku.

Vladimir Englman - trener ŽKK Plamen Požega : - Loše smo ušli u utakmicu, pustili smo protivniku da nam pobjegne do trenutka dok se nismo posložili, što je za nas i za očekivati . U zadnjih mjesec dana odigrali smo jednu utakmicu. Dobili smo jednu novu igračicu sa kojom se još nismo uigrali. Imali smo 22 izgubljene lopte, na kraju se to i dobro završilo. Čestitam Mursi na pobjedi i želim im plasman u ligu za Prvaka.

Andrea Glomazić – igračica ŽKK Plamen Požega :  Nismo dobro otvorile utakmicu, protivnik nas je pretrčao. Kasno smo se produbile, kasnije to nismo mogle stići, loša obrana, loš napad, doveo je do takvog rezultata na kraju treće četvrtine. U 4/4 smo se probudile, ali bilo je već kasno. Čestitam pobjednicama.

Martina Kujundžić – igračica KK Mursa VROS :  –Nakon lošeg završetka izvukle smo pobjedu. Želim protivnicama i našoj ekipi čestitati na velikoj želji za pobjedom i dobroj utakmici. Prvo poluvrijeme bile smo stvarno puno bolje, na kraju je pala koncentracija i bile smo dosta umorne, promašile smo previše zicera. Sve smo to nadomjestile dobrom obranom i dobrom energijom. Idemo dalje, trudit ćemo se nastaviti ovaj dobar niz.

Goran Gunjević - trener KK Mursa VROS : - Tri četvrtine igrali smo jako dobro, odradili većinu stvari na koje smo se pripremili. Onda neshvatljivo smo totalno nestali u zadnjoj četvrtini i zamalo omogućili ekipi Požege potpuni povratak u utakmicu, nakon što smo poveli 25 razlike. U ovoj utakmici smo pokazali da možemo igrati jako dobru košarku, jer ekipa Požege bez obzira na trenutnu poziciju, u svojoj ekipi ima vrhunsku igračicu Jelenu Ivezić, i sad je dovela jako dobro pojačanje na poziciji centra Kapingu. Ako želimo korak više moramo se riješiti dječjih bolesti koje nam se s vremena na vrijeme dogode.

U narednih desetak dana Plamene će odigrati čak tri prvenstvena susreta. Već u utorak, 15. prosinca gostuju kod Trešnjevke 2009 u Zagrebu u odgođenoj utakmici 7. kola. Nakon toga u Požegi, u subotu, 19. prosinca gostuje FSV (Rijeka) u redovnom, 10. kolu dok će dva dana poslije, u ponedjeljak, 21. prosinca u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, požeške košarkašice ugostiti Medveščak (Zagreb) u zaostalom susretu 8. kola. 

 

MURSA VROS – PLAMEN POŽEGA 76:67 (18-8, 27-21, 18-11, 13-27 )

Mursa VROS : Kujundžić 7, Šimunić 29, Mihaljević 4, Rimac 8, Matešić 12, Lovas, Šarlija, Horvat, Zvocak, Podunavac, Vuksanić, Balić 16

Plamen Požega : Ivezić 7, Bašić 7, Maričević 2, Kapinga 37, Carter 12, Bošković, Berger, Glomazić, Bunčić, Benić, Berger 2, Iavorine

 

(Sportalo.hr)

 

Pročitano 563 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 13 Prosinac 2020 11:45