Srijeda, 16 Prosinac 2020 09:20

Plamene poražene na gostovanju kod Trešnjevke 2009 u zaostalom susretu 7. kola Premijer košarkaške lige

ZAGREB - Niti iz osmog pokušaja košarkašice Plamena nisu došle do prve pobjede Premijer lige, ovoga puta jača je bila ekipa Trešnjevke 2009 koja je svoj jedini poraz doživjela u Osijeku i drži vrh Sjevera. Poraz protiv lidera je svakako i očekivan, čak je to i izgledalo rezultatski sasvim pristojno, no osam poraza u isto toliko utakmica nikako nije dobar pokazatelj uoči borbe za ostanak nakon novogodišnjih praznika.

Teško je bilo očekivati prvo slavlje protiv Trešnjevke u gostima, no čak to i nije bilo daleko, utakmica je bila u egalu pune tri četvrtine, u posljednjih 10 minuta se krenulo sa +3 za Trešnjevku, a onda je usljedio raspad sistema, gotovo četiri minute bez koša i 11:0 za domaće i praktično kraj priče.

Dvije minute prije kraja spustile su se Plamene na -7, no onda Hana Mühl pogađa za dva i do kraja Požežanke samo smanjuju zaostatak da bi se dobio privid drame, no nje zapravo nije bilo. I u drugoj utakmici u novom klubu najefikasnija je bila Lamama Kapinga koja se ovoga puta zaustavila na 18 poena, jedan manje ubacila je Jelena Ivezić, a dvoznamenkasta je bila i Amerikanka Chassity Carter koja je zabila 14. Kod Trešnjevke prednjačila je mlada Hana Mühl sa 22 poena, Anja Majstorović ubacila je 17.

Nakon ovakvih rezultata puno je upitnika nad požeškim košarkašicama, ne može ih se ne nazvati požeškim pošto u Požegi igraju iako minutažu dobiva samo jedna jedina Požežanka – Martina Berger. “Rad” s mladima iz proteklih godina došao je na naplatu! U dvobojima lige za ostanak bit će pobjeda, u to nema sumnje, vjerojatno ni ostanak neće doći u pitanje no ostaju upitnici oko smisla čitave te priče u kojoj nema domaćih igračica, a i legija stranaca ne donosi rezultate.

Vladimir Englman, trener Plamen Požege: “Čestitam Trešnjevci na još jednoj pobjedi. Imali smo svoje prilike, ali sa 24 izgubljene lopte teško je očekivati da možeš dobiti utakmicu. Nikako da se riješimo dječjih bolesti, i naravno ono što nama nedostaje je rotacija domaćeg igrača, i dok to ne riješimo vrlo teško ćemo igrati protiv bilo koga. Ja sam siguran da možemo s ovom našom ekipom koju imamo igrati protiv bilo koga i da bi nas rijetko tko u ovoj ligi dobio. Međutim, kako samo dvije strankinje mogu igrati u isto vrijeme i to je za nas katastrofa. Još jednom, čestitke Trešnjevci na fer i korektnoj igri.”

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Teška utakmica u kojoj smo nastupili oslabljeni i u kojoj nas je protivnik prilično namučio. Požega je sa dvije svoje strankinje La Mammom i Carter vrlo atletična ekipa kojoj Jelena Ivezić daje dodatnu kvalitetu i iskustvo. Hvatali smo ih na rotaciju, trčanje i obranu. Isprovocirali smo 24 izgubljene lopte, uspjeli držati izjednačeni skok i kad smo u drugom poluvremenu pogodili i nekoliko vezanih trica uspjeli smo prelomiti utakmicu. Uspjeli smo koristiti i neke mlađe igračice kojima su ovo bile prve prvoligaške minute ili jedne od prvih i time ostvarili i taj cilj uz još jednu pobjedu.”

Laura Bašić (Plamen Požega): “Otvorili smo dobro utakmicu, ali na žalost zbog nekih naših grešaka nismo uspjeli zadržati ostvarenu prednost u tom dijelu. Pred kraj utakmice pokušavale smo stići Trešnjevku, približili smo se, ali na žalost nismo uspjeli. Čestitam ekipi Trešnjevke na pobjedi i sretno dalje!”

Hana Mühl (Trešnjevka 2009): “Najprije bih željela čestitati cijeloj ekipi na pobjedi. Znali smo da će ovo biti teška utakmica te se nismo predavali do samoga kraja. I dalje smo nekompletni, nedostaju nam tri važne igračice već treću utakmicu za redom, tako da ovi zadnji rezultati za nas imaju posebnu vrijednost. Za vikend nas čeka nova utakmica protiv ekipe Medveščaka te se trebamo za nju dobro pripremiti.”

U subotu, 19. prosinca s početkom u 17,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc Plamene će ugostiti KK FSV (Rijeka) u redovnom, 10. kolu. U ponedjeljak, 21. prosinca s početkom u 17,00 sati požeške košarkašice će na svom parketu protiv ŽKK Medveščak (Zagreb) odigrati odgođeni susret 8. kola.

 

TREŠNJEVKA 2009 – PLAMEN POŽEGA 64:61 (16:13, 16:18, 17:15, 15:15)

Trešnjevka : Majstorović 17, Rodek 6, Muhl 22, Jurič 7, Galunić 4, Brtan, Pavičić 2, Banović, Josipović 1, Stabile 5, Bačevina, Deidda

Plamen Požega : Ivezić 17, Bašić 2, Maričević 4, Kapinga 18, Carter 14, Bošković, A. Berger, Glomazić 4, Bunčić, Benić, M. Berger 2, Iavorine

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 508 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Prosinac 2020 11:18