Nedjelja, 20 Prosinac 2020 09:27

Plamene uvjerljivo svladale KK FSV (Rijeka) u 10. kolu Premijer košarkaške lige i ostvarile prvu pobjedu u ovoj sezoni

POŽEGA - Napokon je stigla i prva ovosezonska pobjeda košarkašica Plamena, za sve dosadašnje muke dug su platile košarkašice riječkog FSV-a koje su iz Zlatne doline ispraćene s 29 poena minusa. Konačno se poklopio dan za više igračica Plamena, vrhunske partije prikazale su Jelena Ivezić, Lamama Kapinga i LeaLea Carter, vrlo dobru Laura Bašić, a dobre povratničke minute unatoč nekoliko logično izgubljenih lopti odigrala je i Lea Hrmić,

Martina Berger i Kristina Maričević vrlo solidno su odradile svoje dionice i u takvoj atmosferi FSV nije imao šanse. Iako je tamnoputa Amerikanka odradila sjajnu napadačku rolu, zaustavila se na 31 uz sjajan šut od 69% prvo ime utakmice bila je Jelena Ivezić koja je bila “bijesna”, odlučila je da joj je dosta poraza i odigrala reprezentativnu partiju. Čak 7 ukradenih lopti od čega dvije u uzastopnim napadima FSV-a za čiste kontre i lake poene u trenucima kada su Riječanke bile u egalu, 8 asistencija i 9 skokova sve govore o njenoj igri, čista dominacija!

Kongoanka Kapinga opet je dominirala pod obručima, 20 poena i 14 skokova, nije monstruozno kao u Osijeku, ali je – odlično! U Carter su neki sumnjali nakon prvih predstava, ali ova djevojka je možda i najbolje strano pojačanje koje je posljednjih godina igralo u Požegi, atletična, brza, skočna i odličnog šuta, a uz to i timski igrač koji ne igra samo za svoju statistiku.

Dolaskom Hrmić smanjila se minutaža mladoj Kristini Maričević i sada je to otprilike ono što njoj treba da bi se razvijala, puno minuta ali ne preveliki teret na leđima i odmah je to izgledalo dosta bolje nego u ranijim utakmicama iako i dalje tu ima puno prostora za napredak, no za njega svakako treba i vrijeme i iskustvo, no jasno je da već sada može biti vrlo korisna u tim gabaritima, ne samo da odmori druge nego i da pokaže na parketu da ima znanja igrati Premijer ligu.

Berger kao i obično vrlo borbena, svoje zadaće odrađuje maksimalno i od nje se točno zna što se može očekivati, svoju dionicu uvijek odradi vrlo korektno. I kapetanica Bašić vrlo je dobro odradila svoje obrambene zadaće, kada organizaciju napada podijeli s Carter to izgleda jako jako dobro.

Da ne bude sve savršeno valja reći da je u prvom dijelu puno toga curilo u obrani, gotovo 40 poena je puno protiv ovakvog protivnika kod kojeg su se istaknule dvije igračice, sjajna je i njihova strankinja, Brazilka Horford je prava igračica, još bolja je Anja Perko, kada su njih dvije stisnule i osobne i bolja igra u obrani rezultat je krenuo u pravom smjeru, na kraju je to završilo s velikih 29 poena viška, možda nije baš realno s obzirom na kvalitetu ekipa, ali je realno da je Plamen bio puno bolji, da je “otkočio” i da bi u borbi za ostanak trebao biti bez većih problema.

Već u ponedjeljak, 21. prosinca Plamene s početkom u 17,00 sati dočekuju ŽKK Medveščak (Zagreb) u zaostalom susretu 8. kola. 

 

Marin Mijaljević, trener FSV-a: Prvo poluvrijeme je presudilo, naš veliki broj promašaja, forsiraih i izgubljenih lopti i suđenje kojeg bi se posramile i neke starije generacije. Drugo poluvrijeme smo odigrali toliko loše da nismo ni zaslužili ništa bolje od poraza od 30 razlike. Čestite Požegi na pobjedi.

Elena Peričić, FSV: Prvo bih željela čestitati ekipi Požege na izvrsnoj igri. Jednostavno smo danas imali previše izgubljenih lopti, promašenih začeća što nas je većinu utakmice koštalo.

LeaLea Carter, Plemen: Mislim da smo danas odigrali jako dobro, igrali smo kao ekipa i dobro smo komunicirarali. Mislim da smo imali neke greške i napadački i obrambenog, ali ako nastavimo igrati zajedno i budemo li igrali kao večeras igrat ćemo odlično u budućim utakmicama.

Vladimir Englman, trener Plamena: Večeras smo dobro odigrali želim čestitati svojim curama na pobjedi i Rijeci na fer i korektnoj igri.

 

PLAMEN – FSV 93:64 (28:20, 18:16, 25:12, 22:16)

Plamen: Ivezić 18, Bašić 6, M. Berger 2, Kapinga 20, Carter 31, Bošković, Bunčić, Glomazić, Maričević 6, Hrmić 4, Benić, Iavorine 6

FSV: Bašek 9, Perko 14, Horford 18, Škapin 10, Tuftan 2, Bošnjak 2, Soldo, Mršić, Kajfeš 1, Krajina 2, Peričić 6

 

(sportalo.hr)

Pročitano 501 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 20 Prosinac 2020 09:38