Ispiši ovu stranicu
Utorak, 22 Prosinac 2020 08:35

Košarkašice Plamen Požege poražene od Medveščaka u zaostalom susretu 8. kola Premijer košarkaške lige

POŽEGA - Odličnu utakmicu odigrale su košarkašice Plamena, no pobjedu je ipak upisao Medveščak koji je imao više koncentracije u završnim minutama kad se lomilo pitanje pobjednika. Odlična zadnja četvrtina u Osijeku, pa odlična utakmica i pobjeda protiv FSV-a i još jedna jako dobra predstava protiv Medveščaka odlična su najava za ono što Plamen čeka u borbi za ostanak nakon kratkog blagdanskog odmora.

Iako su gošće iz Zagreba osigurale doigravanje pa im ovo nije bila pretjerano bitna utakmica, no zapele su pobjediti iako su naletjele na iznimno raspoloženu Jelenu Ivezić. Najviše pažnje gošće su posvetile Lamami Kapingi koja je stalno bila okružena dvijema igračicama, no bez obzira na to ubacila je 22 poena i pokupila 16 skokova.

Ovoga puta nije bilo one crne rupe u igri Plamena, tek su početkom posljednje četvrtine kratko potonule, činilo se da je to to, ali je tada Ivezić povukla, održala svoju ekipu u egalu, ubrzo se prešlo i u vodstvo a onda u samoj završnici Medveščak ipak okreće stvari u svoju korist, reklo bi se da je presudila sportska sreća, neke lopte su se njima “ušetale” u koš dok su na drugoj strani iscurile i to je tih +5 za gošće.

S ovako napadački raspoloženom Jelenom Ivezić kakva je bila protiv FSV-a i Medveščaka imale bi Plamene sigurno još poneku pobjedu ove sezone, no ako je to najava za nastavak sezone bit će dobrih vijesti iz Požege. Kapinga je izrazito dominantna, skočna, brza i unatoč odlično odigranoj obrani na njoj i od strane Uzelac i posebno Ane Mandić opet je bila vrlo učinkovita! Lea Hrmić polako lovi ritam, vidi se da je dugo bila van stroja, ali već sada se vidi napredak u odnosu na prošlu utakmicu, a za današnju pobjedu nedostajalo je malo više u napadu, ali i obrani od Carter, dok je Bašić odradila standardnu utakmicu, slično kao i Martina Berger koja je ponovno korektno odradila svoj posao.

 

PLAMEN POŽEGA – MEDVEŠČAK 84:89 (22:17, 26:31, 12:17, 24:24)

Plamen Požega: Ivezić 34, Bašić 4, Hrmić 10, Kapinga 22, Carter 9, Bošković, A. Berger, Glomazić 3, Maričević, Benić, M. Berger 2, Iavorone

Medveščak: Petrak 20, Skorić 7, Strize 18, Mandić 16, Uzelac 8, Jakovljević 12, Mrdalj, Krajinović, Nimac 8, Livajušić

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 537 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Prosinac 2020 12:08