Nedjelja, 24 Siječanj 2021 09:39

Plamene uvjerljivo pobijedile KK FSV (Rijeka) u 1. kolu Lige za ostanak Premijer košarkaške lige

POŽEGA - Košarašice Plamen Požege uvjerljivo su pobijedile na svom parketu KK FSV (Rijeka) sa čak 26 poena razlike u 1. kolu Lige za ostanak Premijer košarkaške lige. Sve ono što je Plamen odigrao do sada ne može u istu rečenicu s predstavom koju su pokazale djevojke jučer protiv FSV-a! Prvo poluvrijeme bila je čista rapsodija, napadački dio igre bio je – savršen! U obrani je to moglo i nešto bolje, no kada se zabije 68 u poluvremenu u ženskoj košarci obrana je ne pretjerano bitna!

Požeški “Messi” ili “Šimunićka” je Jelena Ivezić. Kad ona igra kako je igrala protiv FSV-a ima Plamen što reći i u Ligi za prvaka, kada joj se dodaju razigrane La Mama i Carter, kada se doda smirena Bašić, kada se doda nova opcija u igri koju je donijela Vojvodić, kada se doda i Martina Berger koja hladno kada se lomi utakmica spremi 5 poena onda je sve suvišno pričati. A u pričuvi su još i Glomazić i Maričević i Lea Hrmić koje sigurno mogu i te kako pomoći!

Sada Plamen izgleda kao prava ekipa, ona koja može protiv svakoga. Ivezić je bila briljantna, 29 poena, 10 skokova i 8 asistencija ne govore dovoljno, bila je dvostruko bolja od toga, vukla je ekipu, igrala obranu, postavljala suigračice, učila ih i prenosila svoje veliko iskustvo, svako od njih je učinila boljom! Ovakva Jelena jamac je osvajanja Lige za ostanak, ako nastavi u ovakvoj formi, naravno, uz i dalje prave partije ostatka ekipe, pobjede će postati svakodnevica za Plamene!

- Čestitke protivniku na pobjedi. Mi smo izrazito loše odigrali obranu u prvom poluvremenu gdje od individualne odgovornosti do timske odgovornosti ništa nije funkcioniralo. Jedna kvalitetna i napadačka ekipa kao Požega je to znala kazniti. Jedini plus je da smo podijelili minutažu i da su neke mlađe igračice i igračice koje nisu imale prilike ove sezone puno igrati da su dobile dragocjene minute – izjavio je Marin Mijaljević, trener gošći iz Rijeke.

- Iznimno loše prvo poluvrijeme, obrana katastrofa, napad čak je i prolazio te neke kontre. Drugo poluvrijeme malo bolje, vraćamo se treninzima i čekamo 13.2. I čestitke Požegi na pobjedi – poručila je Ivona Kajfeš, košarkašica FSV-a.

- Kao što sam i očekivala pobjeda je tu, ekipno smo se posložili, imamo dobru igru na svim pozicijama kao i rotaciju, a kada ste potpuni teško da vas netko može zaustaviti. FSV je brza ekipa, dosta se trčalo, bilo je puno faula. Glomazić i ja smo izašle sa pet osobnih, ali rezultat nije bio upitan jer smo već u prvom poluvremenu ostvarili znatnu razliku, na poluvrijeme smo otišli sa 30 razlike. U zadnjoj četvrtini trener je dao priliku svim igračicama da upišu svoju minutažu. Čestitam ekipi FSV na fer i korektnoj igri, a također bi čestitala i svojim curama na pobjedi. Konačno se i osmjeh na licu vratio našem treneru Vladimiru Englmanu a mi ćemo se potruditi da ga što duže zadrži. Sada slijedi fokus i priprema za iduću utakmicu, vjerujem i znam da ćemo dat svoj maksimum te na kraju rezultatski samo potvrdit moje riječi da smo odlično posložena ekipa – rekla je Monika Vojvodić, košarkašica Plamena.

- Čestitke mojim curama na pobjedi te FSV-u na fer i korektnoj igri. Odigrali smo u neki dijelovima odlično, u nekima okej, a u nekim loše – kratak je Vladimir Englman, trener Plamena.

U nedjelju, 31. 01. 2021. s početkom u 15,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ŽKK Plamen Požega će ugostiti ŽKK Zagreb u 2. kolu Kupa Ružice Meglaj Rimac. U 1. kolu Plamene su 09. 11. 2020. u Slavonskom Brodu svladale ŽKK Brod na Savi rezultatom 55:77 (19:20, 6:22, 15:18, 15:17). 

U 2. kolu Lige za ostanak požeške košarkašice gostuju kod ŽKK Split (13. 02.), a u 3. kolu (20.02.) u Požegu dolazi KAŽL (Split). U 4. kolu Plamene će ugostiti ŽKK Zagreb (27. 02.), a u 5. kolu gostuju kod ŽKK Zadar (06. 03.). Prvenstvo završava 24. 04. kada će se igrati utakmice 10. kola.

 

Plamen Požega – FSV 102:76 (34:17, 34:21, 18:18, 16:20)

Plamen Požega: Ivezić 29, Bošković 0, A. Berger 0, Bašić 6, Glomazić 4, Maričević 2, Vojvodić 11, L.Hrmić 0, Benić 0, M. Berger 7, La Mama 26, Carter 17. Trener: Vladimir Englman

FSV: E.Bašić 2, Bošnjak 4, Perko 10, Leoni 0, Soldo 7, Jurčić 0, Mršić 3, Kajfeš 15, Krajina 6, Peričić 15, Horford 14. Trener: Marin Mijaljević

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 874 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Siječanj 2021 12:00