Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01 Veljača 2021 10:00

Plamene pobijedile ŽKK Zagreb u 2. kolu Kupa Ružice Meglaj Rimac i plasirale se na Final Four

POŽEGA - Najveći klupski uspjeh u Kupu Ružice Meglaj-Rimac ostvarile su jučer košarkašice ŽKK Plamen Požega, pobijedivši na svom parketu ŽKK Zagreb rezultatom 88:76 i plasiravši se u završnicu, među četiri najbolje ekipe, tzv. Final Four. Najveći je to rođendanski poklon dugogodišnjem treneru Vladimira Englmanu, koji je na dan utakmice slavio okruglih 60 godina. Evo kako je on vidio utakmicu.

- Obje ekipe ušle su prilično nervozno u utakmicu, s obzirom na važnost, jer je kup i nema popravka. Prvo poluvrijeme igralo se u grču, dosta loša obrana, dok je protivnik u ovoj utakmici pogodio više trica nego u cijelom prvenstvu. La Mama prvo poluvrijeme nije postojala, no dobili smo s pola koša. U nastavku smo digli obranu, riskirali, krenulo je i La Mamu, nisu imali rješenja za nju. Otišli smo u trećoj četvrtini na deset poena razlike i to održavali. Moram reći da je Glomazić odigrala odlično dok nije išlo La Mami i pet minuta prvog poluvremena nas je ona držala na životu. Carter i Ivezić su danas odigrale na svom nivou, a Vojvodić je zabila trice kad je trebalo. Sve u svemu dobra utakmica, puno taktičkog nadmudrivanja, sve obrane smo isprobali i mijenjali, i mi i oni. – zaključuje Englman.

Statistički, La Mama je pogodila 28 poena, Ivezić 25, Carter 12, Vojvodić 11, a Glomazić i kapetanica Bašić po 6 poena. La Mama je statistici dodala i 11 skokova, a Ivezić 10. Osim Plamenih u Final Four plasirao se Dubrovnik, čija Ragusa slovi za favorita osvajanja dvostruke krune.

Preostala dva sudionika odlučit će se između Pule i Murse te Medveščaka i Šibenika. Završnica kupa igra se 10. i 11. travnja vjerojatno u Dubrovniku. Što se tiče prvenstva, krenuo je drugi dio sezone, a Plamen Požega je u Ligi za ostanak Premijer ženske lige. Već uobičajeno je da Plamene ekipu slažu do sredine sezone, pa je tako bilo i ove godine.

- Mi smo imali nesreću da nismo imali sponzora koji su nam se pojavili tek pred početak prvenstva. Nismo mogli birati roster, došle su nam dvije Amerikanke, potpuno nespremne, tek smo u studenome uspjeli riješiti papire za Kongoanku La Mamu. Uz sve to, Ivezić je ozlijedila nos, što se odrazilo na tri utakmice. S ovom ekipom danas bi ovog trenutka igrali Ligu za prvaka, no i u Ligi za ostanak bit će jakih utakmica. Danas smo dobili Zagreb, no trebamo ih dobiti još dvije utakmice u prvenstvu. Bit će tu svega, ali mislim da se nećemo dovesti u situaciju da se borimo za ostanak. – optimističan je bio Vladimir Englman.

Plamenim djevojkama želimo da samopouzdanje iz ove utakmice prenesu i u nastavak sezone, te budu iznenađenje Final Foura u travnju.

 

Plamen Požega – Zagreb 88:76 (21:22, 24:22, 24:17, 19:15)

Plamen Požega: Ivezić 25, Bošković -, A.Berger -, Bašić 6, Glomazić 6, Maričević -, Vojvodić 11, L.Hrmić 0, Benić -, M.Berger -, La Mama 28, Carter 12. Trener: Vladimir Englman

Zagreb: G.Grizelj 25, Čić 0, Tikvicki 0, Pineau 23, Milošević 2, Ćurić 12, Vlašić 0, Jurić 8, Rončević 6, Damjanović -. Trener: Željko Ciglar, pomoćnici: Đuro Simon i Jadran Popović

 

- Željko Ciglar, trener Zagreba: “Čestitam Požegi na plasmanu na Final Four. Oni su u ovom momentu zrelija ekipa od nas. Na žalost mi smo ostali bez dvije bitne igračice nakon prvog dijela lige i jednostavno s ovim kadrom što imamo sada ne možemo bolje od onoga što smo danas odigrali. Čak smo dosta i poena zabili, mislio sam da nećemo moći toliko ni zabiti na ovoj utakmici, ali smo strašno puno primili. Vlado se dobro pripremio, ima dobru ekipu i ja mu želim puno sreće na F4.”

Vladimir Englman, trener Plamen Požege: Važnost utakmice je učinio početak nervoznim i cijelo prvo poluvrijeme odigrano je dosta nervozno sa obje strane. U trećoj četvrtini smo se opustiti, napravili razliku i samo je bilo pitanje koliko će razlike biti. Pobjeda nije dolazila u pitanje. Što se tiče ŽKK Plamen Požege i što se tiče Kupa, plasman na Final Four je naš najveći uspjeh u povijesti.”

Laura Bašić, košarkašica Plamen Požege: “U utakmicu smo ušli u laganom grču i cijelo prvo poluvrijeme smo tako i odigrale. Nakon odmora smo se opustile i na početku treće četvrtine smo ubacile u petu brzinu i poveli sa desetak razlike. Čestitam curama na odličnoj igri i pobjedi te čestitam Zagrebu na fer i korektnoj igri.”

Pineau Maelys, košarkašica Zagreba: “Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, nismo branili na način na koji smo trebali, nismo kontrolirali njihove centre. Ali isto tako mislim da su danas igrali bolje.”

 

(rva.hr  / zenska-kosarka.com / sportalo.hr) 

Pročitano 537 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Veljača 2021 10:51