Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 17 Veljača 2021 09:01

Požežanka Ana Vojtulek u Švicarskoj igra u reprezentativnoj formi

VETROZ - Mlada požeška košarkašica Ana Vojtulek igra u sjajnoj formi u Švicarskoj gdje je karijeru nastavila nakon odlične sezone u dubrovačkoj Ragusi u kojoj je samo zahvaljujući koroni nije osvojila naslov prvaka, no okitila se titulom najboljeg centra i najbolje igračice lige po izboru portala Eurobasket.

Ovu sezonu mlada Požežanka odrađuje u Švicarskoj, ponovno vrlo uspješno, njen napredak je vidljiv i u ligi koja je objektivno osjetno jača od Premijer lige. Helios Vs Basket (Vetroz) je aktualni Anin klub u kojem u dosadašnjem dijelu sezone bilježi u prosjeku 14.5 poena, najbolja je u ligi po postotku šuta za dva poena, skokova ima 9.4 čime je najbolja u ligi, a u prosjeku ima i po jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Sjajno!

- "Ekipa i uprava kluba su me jako dobro prihvatili, smatram da imamo spoj mladosti i iskustva, mladu i rastrčanu ekipu koja dobrim dosadašnjim radom ostvaruje zadane ciljeve kluba. Ovo je jedna viša razina igre naspram Hrvatske lige gdje ima dosta stranih igračica na poziciji 4,5 koje mi konkuriraju i dobivam jedno novo iskustvo. Uz igračko iskustvo i sad trenersko trenerice Simone Šode mogu dosta stvari naučiti i napredovati u svojoj daljnjoj karijeri. Zahvalna sam trenerskom staffu što rade na poboljšanju moje individualne tehnike. Ciljevi kluba su osvajanje medalje, Kvalitetnom timskom igrom možemo doći do željenog cilja i ostvarivanja što boljih rezultata."

Igre kroz čitavu sezonu su na reprezentativnoj razini, nadaš li se pozivu u nacionalni dres, izbornik Bralić ne može “žmiriti” na ovakve brojke?

- "Naravno da bi mi bila čast braniti boje hrvatske reprezentacije na sljedećem europskom prvenstvu, a svojim radom ću pokušati izboriti svoje mjesto u reprezentaciji" – zaključila je mlada požeška košarkašica za Sportalo.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 645 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 17 Veljača 2021 09:08