Petak, 19 Ožujak 2021 09:21

Plamene u polufinalu Kupa izvukle Ragusu (Dubrovnik), a u subotu, 20. ožujka dočekuju Split u 7. kolu Lige za ostanak

POŽEGA - Igračice Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega su u prvih šest kola doigravanja u Ligi za ostanak Premijer ženske košarkaške lige ostvarile pet pobjeda i samo jedan poraz. Košarkašice trenera Vladimira Englmana su trenutno na prvom mjestu Lige za ostanak, a tu će vjerojatno i ostati nakon što se odigraju i preostale četiri utakmice (Split, KAŽL, Zagreb, Zadar).

U 7. kolu Plamene će ugostiti ŽKK Split, a utakmica će se igrati sutra (subota, 20. 03.) s početkom u 15,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. U 2. kolu doigravanja (13. veljače) Split je na svom parketu poražen od Plamen Požege rezultatom 71:83 (17:23, 17:20, 13:18, 24:22).

Osim odličnih nastupa u Ligi za ostanak požeške košarkašice su izborile i odlazak na Final Four Kupa Ružice Meglaj Rimac. U Zagrebu su jučer u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza izvučeni parovi utakmica poluzavršnice Kupa “Ružice Meglaj-Rimac”.

Zanimljivo, Mursa će igrati protiv Šibenika po treći put u kratko vrijeme. Naime, u srijedu, 17. ožujka odigrala se zaostala utakmica Lige za prvaka Premijer ženske lige u kojoj je slavio Šibenik, a narednog vikenda se oba kluba sastaju u 7. kolu Lige za prvaka. U tjednu nakon Uskrsa izbornik Ženske seniorske reprezentacije i trener Šibenika Stipe Bralić i pomoćni trener u reprezentaciji i trener Murse VROS Goran Gunjević imat će priliku za treći međusobni ogled.

Ekipa koja ove sezone nije izgubila ni jednu utakmicu – Ragusa, igrat će protiv plamenih cura iz Požege, tako da će se sastati prvi u Ligi za prvaka i prvi u Ligi za ostanak Premijer ženske lige. Tako će požeške košarkašice gostovati u Dubrovniku, a Šibenik će put Osijeka. Polufinala se moraju odigrati do 6. travnja, a finale će se igrati 10. travnja na neutralnom terenu.

 

IZVUČENI PAROVI:

KK “Mursa VROS” – ŽKK “Šibenik”

ŽKK “Ragusa” – ŽKK “Plamen Požega”

Pročitano 570 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 19 Ožujak 2021 12:27