Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 29 Ožujak 2021 05:37

Plamene uvjerljivo poražene na gostovanju kod KAŽL Split u 8. kolu Premijer košarkaške lige

SPLIT - Košarkašice ŽKK Plamen Požega u subotu su u sklopu 8. kola Premijer Lige za ostanak gostovale u Splitu gdje su uvjerljivo poražene od Košarkaške akademije Žana Lelas. 

Protekli vikend bio je vrlo loš za slavonske košarkašice u Premijer ligi, na gostovanjima u Dalmaciji doživjele su teške poraze, posebno se to odnosi na Požežanke s obzirom da su Mursice gostovale kod najbolje ekipe lige. Do nove pobjede Ragusu je vodila izvrsna Ana Vrsaljko, koja je sama u prvom poluvremenu postigla 23 koša, koliko ukupno Mursa VROS. Na kraju utakmice se zaustavila na 32 poena. Opet je double-double postigla Iva Todorić.

Ragusa u petak, 2. travnja, igra polufinale Kupa ‘Ružica Meglaj Rimac’ protiv Plamen Požege kod kuće, dok je veliko finale zakazano na neutralnom terenu, u nedjelju, 11. travnja. Mursa Osijek i Šibenik su suparnici u drugom polufinalu.

KAŽL – Plamen Požega 103:77 (36:22, 26:24, 21:20, 20:11)

KAŽL: Strilić 12, Jakelić 7, Ljubić 9, Nejašmić 21, Bešlić 0, Lokica 28, Zovko 16, N.Pavić 2, Ljubos -, Smiljanić 0, Božan 8. Trenerica: Žana Lelas, pomoćna trenerica: Anita Rade

Plamen Požega: Ivezić 23, Bošković 0, A.Berger 4, Bašić 3, Glomazić 15, Vojvodić 16, Bunčić 1, Benić 0, M.Berger 0, La Mama 15. Trener: Vladimir Englman

 

Laura Jakelić, košarkašica KAŽL: “Odigrale su naše cure sjajnu utakmicu, fantastično su odigrale u napadu pogotovo prvu četvrtinu, zabile su 36 poena, čudesno. Izuzetno sam sretna šta trenerica sve više i više pruža priliku nama mlađima (Božan, ja, Bešlić je već iskusna, a bila bi tu i Jakšić da nije ozlijeđena), a sve smo 2005. i 2006. godište. Trudimo se biti šta bolje, slušati trenericu i dati svoj maksimum. Sretna sam zbog pobjede, zbog nastupa, nadam se da sam opravdala povjerenje.”

Žana Lelas, trenerica KAŽL: “Odigrali smo nevjerovatnu 1/4, imali smo odličnu realizaciju, 75% iz igre, slobodna 100%, zbilja čudesno. Treniramo cijelo vrijeme dobro, odlično, znala sam da vrijedimo i možemo više nego šta smo pružali. Danas se sve poklopilo, odlična realizacija, sjajno smo trčali, znali smo da gošće nemaju “širinu”, u odnosu na prije bile su i slabije za Carter. I možda najvažnija stvar, nismo imali pritisak, osigurali smo opstanak već prije ovoga susreta. Izuzetno sam sretna i ponosna radi cura, danas smo bili bez Marić, Ljubos, Dujić, Jakšić, cijelu sezonu smo bez Marije Smiljanić, već sada ćemo se polako krenuti pripremati za iduću sezonu. želimo, a vjerujemo da i možemo biti bolji nego ove sezone. Unatoč današnjim izostancima pokazale su cure da se na svaku može računati, pa i one najmlađe, Božan, Jakšić koje su pretkadetkinje, Bešlić, Jakelić tek godinu starije, Nejašmić, koja je kadetkinja a jedna je od najboljih naših igračica, Ljubos također kadetkinja. Danas je samo naša kapetanica Zovko jedina bila seniorka. Moram reći da se divim Jeleni Ivezić, kako vodi ekipu, igra, pogađa. Željna poena, pobjeda, sportski drska. Kada sam pohvalila Ivezić, red je da pohvalim i moje, Lokicu, Nejašmić i Zovko, a dobre su bile i Strilić i Ljubić, šteta šta su se odmah opteretile sa po 3 prekršaja. O našim najmlađima sam već govorila. Čestitam mojim curama na pobjedi, a gošćama na fer i korektnoj utakmici.”

Laura Bašić, košarkašica Plamen Požege: “Loše smo otvorili utakmicu, kasnije se nismo mogli vratiti iako smo se u jednom trenutku približile na 66:60. Završilo je tako kako je. Nama preostaje da treniramo maksimalno i da pokušamo napraviti šta više možemo u Dubrovniku. Sami plasman u polufinale je uspjeh, ali sportski se nadati. Čestitam Akademiji na pobjedi.”

Vladimir Englman, trener Plamen Požege: “Izuzetno loše smo otvorili utakmicu. Očito je za moje cure prvenstvo već završeno, šta je nedopustivo. Nismo se do kraja uspjeli vratiti u ritam. Šta reći kada do poluvremena primimo 62 poena, doduše protivnika je išao šut, no bez obzira na to, neshvatljivo mi je. Čestitam KAŽL-u na prikazanoj igri, fer i korektnom ponašanju i zasluženoj pobjedi. Vraćamo se kući i mislimo na polufinale Kupa.”

 

(sportalo.hr)

Pročitano 776 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Ožujak 2021 05:44