Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 08:52

Plamene u posljednjoj utakmici sezone Premijer lige uvjerljivo svladale Zadar na svom parketu

POŽEGA - U finalu Premijer lige za titulu će se boriti Ragusa i Medveščak, odlučeno je tako u izravnom dvoboju Šibenika i Medveščaka koji su se borili za drugu poziciju. Za sve ostale sezona je završena, pa tako i za dva slavonska predstavnika Mursu i Plamen. Osječanke su za kraj sezone putovale u Pulu i tamo doživjele poraz. Istaknula se Magdalena Mihaljević koja je ubacila 20 poena, po dva manje ubacile su Petra Šimunić i Ksenija Šarlija, dok je Davorka Balić postigla 15 poena.

Vrlo dobar učinak nije mogao biti nagrađen pobjedom jer igre pod košem nije bilo, domaće košarkašice imale su čak 20 skokova više, bez Sene Matešić jednostavno ne ide. U Požegi je sezona završena pobjedom nad Zadrom kojemu je to bio i oproštaj od Premijer lige, kao najlošija ekipa sezone sele u prvu ligu, a umjesto njih u Premijer ligu ušao je Brod na Savi.

Za kraj sezone kod Plamenih briljirala je La Mama, zabila je 37 poena i pokupila 16 skokova, a double double učinak imala je i Jelena Ivezić koja uz 18 poena imala 12 skokova. Za kraj su dvoznamenkasti broj poena imale i preostale tri članice početne petorke, Bašić 10, a Vojvodić i Glomazić po 13.

Izjave aktera nakon pobjede nad Zadrom:

- Čestitke domaćinu, mislim da je velika razlika u kvaliteti. Naravno mi smo pokušali s ovom mladom ekipom nekako biti konkurentni no međutim očigledno je to bilo samo na željama. Nismo na žalost uspjeli ostvariti niti jednu pobjedu međutim ispali smo iz lige I nadam se da ce klub ostati na okupu i da ćemo se vrlo brzo vratiti u prvu ligu – Samir Žuža, trener Zadra.

- Čestitamo curama na dobroj igri I pobjedi. Utakmica je bila dobra svi smo bili borbeni, ali bili su bolji i mi smo još mlada i neiskusna ekipa I trudile smo se koliko smo mogli – Petra Pavičić, košarkašica Zadra.

- Odrađeno je zadnje kolo naravno da rezultat nije dolazio u pitanje s nekim stvarima smo zadovoljni s nekima ne. Korektna utakmica bez visokih tenzija – Vladimir Englman, trener Plamena.

- Odigrali smo i zadnje kolo ove sezone, ušli smo kao favoriti u utakmicu i to opravdali od samog početka. Čestitam Zadru na fer i korektnoj igri te mojim curama na dobroj utakmici i zasluženoj pobjedi kao dobro kraju ove sezone – Laura Bašić, kapetanica Plamena.

 

Plamen Požega – Zadar 98:55 (30:13, 25:13, 25:15, 18:14)

Plamen Požega: Ivezić 18, Bošković 0, A.Berger 0, Bašić 10, Glomazić 13, Maričević 6, Vojvodić 13, Bunčić 0, Benić -, M.Berger 1, La Mama 37, Pisker -. Trener: Vladimir Englman

Zadar: Prtenjača 9, M.Dražić 2, Špinderk 18, Dobrić 3, Nekić 11, Lisica -, Perić 0, Kurtin 0, Rudić 8, Pavičić 4. Trener: Samir Žuža

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 507 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 29 Travanj 2021 13:10