Petak, 04 Lipanj 2021 12:27

Požeške košarkašice postaju dio regionalne WABA lige

POŽEGA - Ženski košarkaški klub Plamen Požega, koji se već godinama natječe u elitnom razredu hrvatske ženske košarke, u idućoj će se sezoni, kako sada stvari stoje, uz hrvatsko nacionalno prvenstvo natjecati i u regionalnoj WABA ligi i to s klubovima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bugarske.

Požeški bi klub ove godine trebao biti jedini hrvatski predstavnik u toj ligi koja iza sebe ima 20 godina kontinuiteta. Tim povodom su čelnici WABA lige i ŽKK-a Plamen Požega posjetili gradsku upravu. Primio ih je gradonačelnikov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević koji je istakao :  "Plamene su u ovu kuću uvijek dobro došle. Možete računati na podršku Grada Požege, jer mi želimo zadržati mlade u gradu, a to neće ići ako ne budemo brinuli i o sportu."

Predstavnici regionalne lige koja je protekle sezone zbog pandemije imala samo osam klubova, izvijestili su kako bi ona u idućoj sezoni trebala imati 12 ili čak 14 klubova, pa bi se natjecanje podijelilo u dvije skupine, o čemu će se odlučivati na ligaškoj skupštini (boardu) 25. lipnja u Slavonskom Brodu. Plamen je, pak, dodali su, pravo sudjelovanja u regionalnoj ligi stekao plasmanom na završni turnir hrvatskoga košarkaškoga kupa u protekloj sezoni.

– "Naš je klub sve prepoznatljiviji u Hrvatskoj, posebno smo aktivni na društvenim mrežama, no imamo i jako dobru natjecateljsku sezonu iza sebe u prvoligaškom društvu. Primjerice, naša je Jelena Ivezić najbolja strijelkinja, a mlada Kongoanka La Mama Kapinga Maweja najbolja skakačica hrvatske Premijer lige. Od srpnja ćemo krenuti pojačano i sa školom košarke. Natjecanje u regionalnoj WABA ligi bit će nam nadogradnja, kako bismo postali još konkurentniji" – kazala je Ana Krpan, predsjednica požeškoga kluba.

Tradicija ženske košarke u Požegi, spomenimo, seže daleko u prošlost. Naime, kako je trener i tajnik ŽKK-a Plamen Požega Vladimir Englman podsjetio, prvi je ženski košarkaški klub u Požegi osnovan daleke 1947. godine i to godinu prije nego je osnovan Hrvatski košarkaški savez.

(pozega.hr)

Pročitano 408 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Lipanj 2021 12:32