Četvrtak, 23 Prosinac 2021 11:36

ŽKK Plamen Požega proveo projekt "Akademija košarke" u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta

POŽEGA - Ženski košarkaški klub Plamen Požega u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta provodi projekt "Akademija košarke" koji je započeo još 01. srpnja 2021., a završit će odlaskom na završni turnir koji će se uskoro održati u Poreču. 

Program se provodio u Požegi, na Gradskim bazenima, na Sportsko - rekreacijskom centru, u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, te u sportskim školskim dvoranama u Pleternici i Oriovcu. Kroz program je prošlo stotinjak djece, a njih čak osamdeset nastavilo se bavit košarkom, dio je i registriran za ŽKK Plamen Požega za koji nastupaju na državnom prvenstvu te se natječu u službenim regionalnim ligama za kategorije do 13, 15 i 17 godina, a sudjelovat će i na prvenstvu u mini košarci. 

Voditelj ovog programa je trener Plamen Požege Vladimir Englman, iskusni košarkaški stručnjak koji godinama vodi požeški klub u elitnom rangu hrvatske ženske košarke, dugi niz godina je radio s brojnim mlađim kategorijama, a bio je i izbornik mladih reprezentacija te pomoćnik izbornika seniorske ženske reprezentacije Hrvatske. Uz njega program je provodilo još desetak volontera. 

Cilj programa je osim igranja košarke i bavljenja sportom također bio i provođenje edukacije o prevenciji nasilja i promoviranje fair play ponašanja. Na taj način se želi prikazati sport kao nediskriminacijsku izvannastavnu aktivnost. Ukupno je provedeno 5 edukacija, a osim stjecanja košarkaških vještina, razvijanja svog talenta i promicanja zdravog načina života, djeca uključena u program su stekla i nova iskustva, poznanstva i prijateljstva razvijajući komunikacijske i socijalne vještine. Projekt je bio potpuno besplatan za sve polaznike, a svi roditelji su ga mogli pismeno vrednovati te su mu dali izvanredne ocjene. 

Iz ŽKK Plamen Požega žele se i ovim putem zahvaliti Ministarstvu turizma i sporta što su prepoznali i financirali ovaj projekt a posebna zahvala ide i svim volonterima koji su nesebično ugradili dio sebe posljednjih šest mjeseci. Požeški klub zahvaljuje i Osnovnoj školi fra Kaje Adžića u Pleternici i Osnovnoj školi Dr. Stjepan Iijašević u Oriovcu na ustupljenim terminima u svojim dvoranama za provođenje projekta kao i Požeškom športskom savezu i Javnoj ustanovi Sportski objekti Požega. 

Nadamo se da će se sva djeca koja su prošla ovaj program nastaviti baviti bilo kojim sportom, a kroz ovaj projekt su dobili osnovne informacije o zdravom životu, fair playu kao i o prevenciji nasilja. 

 

Pročitano 685 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 23 Prosinac 2021 16:38