Petak, 31 Prosinac 2021 14:21

Priopćenje glavnog tajnika i predsjednika Požeškog športskog saveza oko ŽKK Plamen Požega

POŽEGA - Povodom jučerašnjih izjava tajnika i trenera Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega, gospodina Vladimira Englmana na lokalnim internet portalima, glavni tajnik  Požeškog športskog saveza Željko Mitrović dao je pojašnjenje o načinu financiranja, visini financijskih sredstava koje taj klub dobiva kao i navodnim problemima oko termina za treniranje u dvorani.

Nakon tekstova o toj temi priopćenje je ispred Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza uputio i predsjednik Nino Abramović.

Glavni tajnik Željko Mitrović  (odgovor na izjave Vladimira Englmana na portalu pozega.eu) :

1. ŽKK Plamen Požega ne može održati telefonsku sjednicu Izvršnog odbora jer to nije predviđeno Statutom kluba  (članak 33 i 34.)

2. Izvršni odbor Požeškog športskog saveza donio je Odluku o održavanju 30. Božićnog malonogometnog turnira "POŽEGA 2021".

3. Raspored odigravanja utakmica  u SD Tomislav Pirc radi stručni suradnik Jurica Bešlić koji je to korektno napravio i u istoj od 03. 01. 2022. do 09. 01. 2022.godine nema slobodnih termina jer se turnir mora održati u 10 dana i mora završiti do 23,00 sata.

4. Klubovima kojima trenutno traje liga ( ŽKK Plamen Požega i KK Požega) osiguran je prostor za treniranje u Sportskoj dvorani Osnovne škole Dobriša Cesarić. KK Požega već trenira u dvorani i nemaju nikakvu primjedbu na istu (dvorana je nova i košarkaških dimenzija).

5. Tajniku i treneru kluba Vladimiru Englmanu sam u telefonskom razgovoru jučer ponudio termin u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, i nedjelju, 02. 01. 2022. u 10,30 do 12,00 sati (iako to nije moja obveza) te da se javi da ukoliko im to ne odovara kako bi mu osigurali dvoranu u Pleternici. On je odbio citiram „ jer se tamo skliže“. Poslao sam mu termine u dvorani OŠ D. Cesarić za 03., 04. i 07. 01. 2022.. na što je on odgovorio da je to sramotno i da tamo idu moji veterani (imam poruku).

6. Unazad dva tjedna u razgovoru je u više navrata naglašava da ne zna da li će nastaviti WABA ligu jer nije dobio očekivana sredstva. Odluku o igranju WABA lige klub je donio mimo Požeškog športskog saveza. Bez obzira na to istu smo u potpunosti podržali.

7. Tražiti razlog za odustajanje od WABA lige u Požeškom športskom savezu a pogotovo Glavnom tajniku je promašena tema. Grad Požega je u 2021.godini preko Požeškog športskog saveza financirao Ženski košarkaški klub sa 548.210,52 kn i to 110.000,00 kn sa pozicije kvalitetnog športa, 36.594,53 kn trošak sudaca, kotizacije, članarine 84.513,51, prijevozi 138.302,48 kn te trošak dvorane 178.800,00 kn

8. U telefonskom razgovoru predsjedniku Nini Abramoviću se prijeti nadzorom sportske inspektorice jer mi to kao radimo protiv ŽKK Plamen Požege.

Predsjednik Nino Abramović  (o članku objavljenom na pozeski.hr):

Izvršni Odbor Požeškog športskog saveza je upoznat sa svim radnjama koje su navedene u priopćenju Glavnog tajnika, kao i sa načinima financiranja koja su provedena. Podaci i iznosi koje je naveo tajnik su točni i postoje za sve udruge, a objavljeni su iznosi za zadnje 3 godine vezano za ŽKK  Plamen Požega, jer su javno iznošene neistine, kako na radio emisijama tako i u pisanom obliku kroz duži period od strane trenera Englmana i vodstva kluba.

Sve je kulminiralo sa potpunim netočnim podacima vezanim za treninge ekipe, kao i za razloge istupanja iz WABA lige. Tajnik Saveza,  gospodin Mitrović je organizirao termine za sve ekipe koje imaju tu potrebu u dvoranama kako u Požegi (Cesarićeva ,Tehička) tako po potrebi i izvan Požege (Brestovac, Pleternica), ako je to potrebno zbog dimenzija dvorane ili vrste podloge.

Tajnik kao i Požeški Športski Savez radi transparentno i u interesu sporta i sportaša našega grada, podaci koje je poslao tajnik Mitrović su točni, provjereni i odobreni od strane predsjednika i Izvršnog odbora.

Tradicionalni Božićni malonogometni turnir je najposjećeniji sportski događaj u našem gradu i u potpunosti smatramo da je ispravno da se održava. Podaci vezani za Javnu ustanovu Sportski objekti Požega su također neistiniti, ali za sada bih se zadržao samo na dijelu koji je vezan za rad tajnika.

Pročitano 744 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 31 Prosinac 2021 14:52