Četvrtak, 24 Veljača 2022 07:15

Košarkašice Plamen Požege uvjerljivo pobijedile FSV (Rijeka) u 14. kolu Premijer lige

POŽEGA - Košarkašice Plamen Požege sinoć su na svom parketu uspješno apsolvirale zaostali susret 14. kola Premijer lige protiv riječkog FSV-a i na najbolji mogući način najavile veliki derbi koji se u nedjelju igra u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc s aktualnim prvakinjama Ragusom iz Dubrovnika.

Riječankama je pripalo nekoliko uvodnih minuta kada su došle do 5 poena prednosti nakon čega su domaće košarkašice ipak shvatile da se utakmica neće dobiti sama od sebe, pojačale ritam i do kraja prve dionice stvorile 7 poena viška što su u nastavku samo povećavale da bi u posljednjim minutama Riječanke iskoristile mladost Plamena i koliko toliko upristojile poraz.

Već uobičajeno briljirala je La Mama, ovaj put 34 poena i 17 skokova, ostatak ekipe sasvim pristojan, bez puno potrošnje energije, još manje živaca. S obzirom da je izostala rezultatska neizvjesnost utakmicu su obilježila dva krasna poteza, kod oba je sudjelovala Emilija Podrug. Najprije je bez gledanja asistirala La Mami “u zaleđu”, a onda u drugom dijelu sjajno iskoristila fantastičnu asistenciju Jelene Ivezić, u NBA stilu alley-oop, doduše bez zakucavanja, ali zaista atraktivno!

Kod gošći odlične ali usamljene Peričić i Krajina.

U nedjelju u 16,00 sati u Grabrik stižu aktualne prvakinje i ekipa s kojom Plamen dijeli vrh ljestvice. Riječ je o utakmici koja u konačnici može odlučiti prvaka Hrvatske, pobjednik ovog dvoboja će vjerojatno zauzeti čelnu poziciju uoči doigravanja što jamči prednost domaćeg terena u doigravanju tako da je podrška s tribina iznimno bitna kao i ako se ukaže prilika pobjeda s dvoznamenkastom razlikom s obzirom na -9 poraz u Dubrovniku.

 

PLAMEN POŽEGA – FSV 85:58 (26:19, 24:11, 21:8, 14:20)

Plamen Požega: Ivezić 7, Bašić 3, Kešljević 8, Kapinga 34, Podrug 12, Benić, Bunčić 2, Maričević 7, Hrmić 12, Berger, Miškulin

FSV: Bešek 4, Perko 3, Tuftan 3, Krajina 22, Peričić 16, Jurčić, Leoni 2, Bradić 1, Kajfeš, Soldo 7.

 

(Tekst : sportalo.hr, Foto : Damir Mrkojević - Mrkva) 

Pročitano 559 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 24 Veljača 2022 10:21