Petak, 08 Travanj 2022 18:10

Treneri klubova najavili Final Four Kupa Ružice Meglaj Rimac - svi očekuju spektakl ovog vikenda u Požegi

POŽEGA - Na današnjoj najavnoj konferenciji održanoj u Gradskoj vijećnici, gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić ugostio je trenere ženskih košarkaških klubova koji se natječu na Završnici Kupa Ružice Meglaj Rimac.  Ovo je veliki sportski događaj ne samo za Ženski košarkaški klub Plamen Požega već i za Grad Požegu.

“Iznimno sam ponosan što se upravo u našem gradu održava košarkaški spektakl, završni turnir Kupa Hrvatske Ružica Meglaj Rimac koji će 9. i 10. travnja okupiti najbolje košarkašice iz cijele Lijepe naše. Sport u Požegi ima dugu i bogatu tradiciju. Već krajem devetnaestog i početkom dvadesetog stoljeća osnivaju se prva športska društva i klubovi. Prvi košarkaški klub osnovan je 1947. pod imenom KK “Jedinstvo”, a već je godinu kasnije bio jedan od pokretača osnutka Košarkaškog saveza Hrvatske. Požeški klub je prvo imao žensku ekipu, a nešto kasnije i mušku. Iste godine izgrađeno je i prvo košarkaško igralište u Grginom dolu, neposredno uz današnju Sportsku dvoranu „Tomislav Pirc“ u kojoj se i održava ovogodišnja završnica nacionalnog Kupa.”

“Posebnu zahvalu ovim putem upućujem Hrvatskom košarkaškom savezu koji je odlučio organizirati ovaj hvale vrijedan sportski događaj upravo u Požegi, odavši tako priznanje ŽKK-u Plamen Požega, klubu koji ove godine obilježava 75. godišnjicu postojanja. Svim sudionicima završnice Kupa Hrvatske za košarkašice želim da se ugodno osjećaju u središtu Zlatne doline te da iz našeg grada ponesu samo pozitivne impresije. Želim vam puno sreće u igri ispod obruča, i puno uspjeha svim igračicama, pa neka pobjednički pehar doista osvoji ona ekipa koja to na parketu najviše zasluži.” – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Konferenciji je prisustvovao osim trenera i Darko Kotaranin, povjerenik natjecanja Kupa Republike Hrvatske “Ružica Meglaj Rimac”.

“U ime Hrvatskog košarkaškog saveza kao povjerenik ženske lige i kupa čestitam svima na plasmanu u Final four. Zahvaljujem se Gradu Požegi i gradonačelniku, te Vladimiru Englmanu kao predstavniku domaćina što su preuzeli organizaciju ove manifestacije. Po svim pokazateljima očekujem da će dvorana biti pristojno popunjena. Svim četirima ekipama želim fer i sportsku borbu, a najbolji će pobijediti. Očekujemo dva dobra košarkaška dana u gradu Požegi.” – rekao je Darko Kotaranin.

Subota je dan za polufinalne utakmice Kupa, pa se tako u 16,00 sati sastaju Košarkaški klub Trešnjevka 2009 iz Zagreba i Ženski košarkaški klub Ragusa iz Dubrovnika.

Trener Trešnjevke Dean Nemec rekao je kako su tijekom prvenstva imali odlične utakmice i da su ovdje zaista četiri najbolje ekipe. Također je dodao da očekuju neizvjesnost i da im je drago da njihove mlade igračice sudjeluju u ovakvom spektaklu.

Trenerica Ženskog košarkaškog kluba Ragusa, Cvetana Matić rekla je kako će morati presuditi to tko ima najzdravije igračice trenutno, s obzirom na stanje u kojem se nalazimo. Naglasila je da će dati sve od sebe da obrane svoj naslov prvaka i da također očekuju neizvjesne i dobre utakmice.

U 18,30 sati sastaju se domaćin Ženski košarkaški klub Plamen Požega i Ženski košarkaški klub Medveščak iz Zagreba.

- “Dali smo sve od sebe da ovo natjecanje ne bude suhoparno i nadamo se da će biti i spektakl. Nakon 75 godina košarke u Požegi, imamo tu priliku da bez obzira na sve do sada, ovo je najveći uspjeh našeg kluba. Što se tiče samog final four-a, doista ne znam tko bi mogao prognozirati koja ekipa će pobijediti. Radi se o izjednačenim ekipama koje su izvrsne i očekujemo neizvjesne utakmice. Naravno da se nadamo kao i svi da će naša ekipa bar za pola koša biti bolja. Svim gostima želim da odnesu lijepe uspomene iz Požege.” – rekao je trener Vladimir Englman.

Trenerica Ženskog košarkaškog kluba Medveščak Iva Borović Gregov rekla je kako su oni ti koji su izvukli domaćina, te da će se morati potruditi jer igraju protiv favorita koji imaju dvije jako dobre igračice. Nadaju se dobroj atmosferi i odličnoj igri.

(www.rva.hr)

 

Pročitano 549 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 08 Travanj 2022 18:20