Subota, 09 Travanj 2022 22:35

Plamene poražene od Medveščaka u polufinalu Kupa Ružice Meglaj Rimac

POŽEGA - Nažalost nije išlo. Košarkašice Plamen Požege zakazale su u do sada najvažnijoj utakmici sezone i propustile se plasirati u finale Kupa Ružice Maglaj Rimac. U drugom polufinalnom dvoboju zagrebački Medveščak na krilima nezaustavljive Ane Petrak bio je bolji i uvjerljivom pobjedom osigurao zagrebačko finale protiv Trešnjevke. 

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Ružica Meglaj-Rimac mlada ekipa Trešnjevke 2009 je slavila nad aktualnim nositeljicama trofeja Kupa ŽKK Ragusom s 68:47. Trešnjevka je održala lekciju favoriziranoj Ragusi, bila je to prava mala škola moderne, brze i energične košarke. Podatak da Ragusa u čitavoj trećoj četvrtini nije postigla koš iz igre najbolje govori kakvu su obranu igrale mlade košarkašice Trešnjevke koje su potpuno zasluženo izborile veliko finale.

Nakon toga stiglo je vrijeme za Plamene. Apsolutno nikada više gledatelja u Grabriku na utakmici ženske košarke do sada, nadamo se da će rekord pasti uskoro u doigravanju za prvaka države. Atmosfera je bila izvrsna, stigli su i navijači Medveščaka pa se zaista moglo uživati u pravoj sportskoj atmosferi pred više od 500 gledatelja.

Krenulo je naopako odmah od prvog napada završenog nepotrebno izgubljenom loptom, to kao da je odsjeklo noge Žutima, agresivna obrana Medveščaka isforsirala je još nekoliko nepotrebnih grešaka i za čas su gošće imale 0:12. Ono što je trebala biti najveća prednost Plamena, iskustvo, kao da uopće nije postojalo. Sramotno bi bilo okriviti Jelenu Ivezić za poraz, daleko od toga, ali u polufinalu Jelena nije bila ni blizu svoje prave razine, a kad je tako ne može Plamen ni protiv lošijih ekipa od Medveščaka.

Naravno da to nije bilo slučajno, Jelena je kao i La Mama stalno bila udvajana, često i sa tri igračice oko sebe. To je trebalo otvarati prostor za druge, ali jedina koja nije bila impresionirana atmosferom bila je Laura Bašić koja je s dvije trice pokazala da ima dobru večer i prava je šteta što nije dobila više lopti. Na drugoj strani baš je Bašić bila u nemogućoj misiji, čuvanje Ane Petrak bilo je baš to.

Zaista impresivnu partiju odradila je organizatorica igre Medveščaka, u igri jedan na jedan ne može je nitko čuvati, a kad je tako onaj tko je čuva treba imati pomoć ostatka ekipe što je ovaj put izostalo. Medveščak je napadački izgledao prilično jednostavno, Petrak probije pod koš i povratnom traži uvijek slobodne suigračice koje su bile sjajno pucački raspoložene, uostalom utakmicu su završile sa čak 13 trica.

Sama Petrak na kraju se zaustavila na 15 poena i 14 asistencija. U nekoliko navrata Plamene su dolazile na -6, ali više od toga nije išlo, sinoć je Medveščak jednostavno bio bolji, energetski daleko jači, s 4-5 vrhunski raspoloženih igračica, osim Petrak izvrsna je bila mlada Ana Mandić kao i Anđela Strize, s klupe su tricama pomogle Hajdin i Vunić što je jednostavno bilo previše za domaće djevojke.

Velika šteta zbog poraza, zbog “ugašene” atmosfere i sasvim sigurno puno manje gledatelja na današnjem finalu, no nije ovo kraj sezone za požeške košarkašice. Za desetak dana, u srijedu, 20. travnja kreće doigravanje za prvaka države, Plamene zahvaljujući osvojenom prvom mjestu imaju prednost domaćeg terena što ih gura u ulogu vrlo ozbiljnog kandidata za konačni trijumf, iako je ovo polufinale pokazalo da to i ne mora značiti toliko puno.

Protivnik Plamenima je ekipa Trešnjevke 2009 koja se jučer u Požegi predstavila u sjajnom izdanju, no prije samo nekoliko dana Englmanova ekipa ih je nadigrala na njihovom parketu, dakle nema razloga da se to ne ponovi i da se ponovno u Požegi dogodi košarkaški spektakl, nadamo se sa sretnijim ishodom.

 

Trešnjevka – Ragusa 68:47 (20:6, 12:19, 23:6, 13:16)

Trešnjevka 2009: Brtan -, Bačevina -, Majstorović 5, Rodek 5, Žaja 8, Obratov 11, H.Mühl 13, Nejašmić 9, J.Jurič 6, Valčić -, Banović 11, Deidda 0. Trener: Dean Nemec

Ragusa: Mojaš -, Stojanović 15, Čagalj -, Miloglav 13, Putica 0, Kujundžić 3, Todorić 6, E.Majstorović 1, N.pavić 5, Ivanišević 4. Trenerica: Cvetana Matić

 

Plamen Požega – Medveščak 63:84 (17:29, 19:17, 17:18, 10:20)

Plamen Požega: Ivezić 9, Bunčić -, Bošković -, Bašić 9, Marićević 0, L.Benić -, Le.Hrmić 6, La.Hrmić 5, M.Berger 0, La Mama 22, Miškulin -, Podrug 12. Trener: Vladimir Englman

Medveščak: Petrak 15, D.Perić 0, Skorić 9, Hajdin 9, Jakovljević -, Strize 18, Mandić 20, Mrdalj 0, B.Vunić 9, Nimac 4, Kolovrat 0, Uzelac 0. Trenerica: Iva Borović Gregov

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 587 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Travanj 2022 14:12