Ispiši ovu stranicu
Petak, 29 Travanj 2022 07:05

Plamene uvjerljivo svladale Trešnjevku 2009 u trećoj polufinalnoj utakmici i plasirale se u finale doigravanja za prvaka Hrvatske

POŽEGA - Za antologiju. Rekao je to legendarni Slavko Cvitković u prijenosu finala Olimpijskih igara u Barceloni kada je Franjo Arapović zakucao američkom Dream teamu i doveo malu Hrvatsku u vodstvo. Za antologiju su požeške košarkašice odigrale sjajnih 40 minuta i ispisale ne samo klupsku nego i gradsku sportsku povijest.

Od kada je neovisne Hrvatske Požega nije imala priliku okititi se naslovom prvaka države u ekipnom sportu, a nakon briljantne pobjede nad Trešnjevkom još samo jedan trokorak je ostao do tog trijumfa.  Nakon teškog poraza u drugoj utakmici u Zgrebu Plamene su pokazale da je to bio samo loš dan i potpuno nadigrale pobjednice Kupa te se plasirale u veliko finale!

Ponovno su gledatelji lijepo popunili tribine Grabrika, vjerujemo da će u finalnim utakmicama to biti još puno bolje i da će termini odigravanja biti pažljivo izabrani kako bi što više gledatelja moglo doći i pogurati kada “zapne” kao što je to bilo i večeras, iako u tom odabiru termina svoje prste ima i Hrvatski košarkaški savez koji se i nije proslavio korektnošću uoči ovog dvoboja.

Kako uopće izdvojiti nekoga nakon ovakve ekipne igre Plamenih? 40 minuta borbe za svaku loptu, 40 minuta obrane koja je jednostavno morala slomiti Trešnjevku.. Jelena Ivezić 40 minuta na terenu i 20 poena, kad je bila frka Jelena je odradila posao. La Mama kao pravi dizelaš, polako ulazi u utakmicu ali kad uđe u ritam ne može joj nitko ništa – 24 poena i 13 skokova. I dvije brutalne banane!

Ema Podrug može gošćama ispostaviti račun za malu školu košarke – 15 poena, 11 skokova i 12 asistencija. Lana Hrmić borbena kao nikada, dvije super važne trice kad je Trešnjevka bila u prednosti. Laura Bašić kao i uvijek maksimalno borbena i dobra u obrani, odlična i u organizaciji igre. Marija Kešeljević igra s jednom rukom, ali igra, odradi izvrstan posao iako je i meta namjernih prekršaja, svojom energijom i brzinom napravila puno nereda gošćama.

I šećer na kraju, Lea Hrmić. Četiri pokušaja na utakmici – 12 poena. U prijevodu četiri od četiri za tri poena i to baš kad se utakmica lomila. Stigla je i podići čitave tribine na noge!

- Odigrali smo upravo ono što smo se dogovorili. I taj prijenos lopte, i zonu na početku koja je bila iznenađenje za njih, jednostavno sve što smo radili na ova tri treninga nakon utakmice u Zagrebu danas smo odradili. Ja danas ne mogu reći ni za jednu svoju igračicu da je bila dobra, sve su bile baš odlične! Svaka je odradila svoju rolu, a jedino na taj način, kolektivnom igrom, agresivnošću i borbom mogli smo dobiti ovu utakmicu. Kurtoazije radi mogu reći da čestitam protivniku na korektnoj igri, iako i u prošloj i u ovoj utakmici događale su se stvari koje nam u sportu ne trebaju, ne treba nam pokušaj namjernog ozljeđivanja igračica, a to je bilo tako. Ja sam u Zagrebu Kešeljević štedio, vidio sam da gubimo utakmicu ali sam je ostavio na klupi da ju ne ozljede, danas se ide sa namjernim faulom na ruku koja je povrijeđena. Mi odavno u košarci nismo imali ovoliko publike, pogotovo ne da ovako zdušno navijaju, to je sigurno curama dalo dodatnu energiju jer su stvarno potrošene i veliko hvala svima koji su danas bili u dvorani – poručio je Vladimir Englman, trener košarkašica Plamena.

Bez obzira kako prošle u finalu protiv aktualnih prvakinja Raguse za Plamenima je uspješna sezona, naravno da je želja okititi se titulom, ima u ovoj ekipi i znanja i želje i energije da to napravi. Prva utakmica finala koje se igra na tri dobivene igra se u nedjelju, 01. svibnja s početkom u 19,00 sati u Požegi, a Dubrovkinjama će sigurno biti vruće u Grabriku.

 

Plamen Požega – Trešnjevka 2009 83:63 (18:23, 16:10, 23:18, 26:12) (2:1)

Plamen Požega: Ivezić 20, Benić -, Bunčić -, Bašić 2, Maričević 0, Kešeljević 2, Le. Hrmić 14, La.Hrmić 6, M.Berger 0, La Mama 24, Miškulin -, Podrug 15. Trener: Vladimir Englman

Trešnjevka 2009: Brtan -, Laljek -, Majstorović 14, Rodek 7, Stabile -, Obratov 0, H.Mühl 10, Nejašmić 4, J.Jurič 4, Banović 24, Bačevina -, Deidda -. Trener: Dean Nemec

 

(sportalo.hr)

Pročitano 586 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 29 Travanj 2022 16:14