Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 02 Svi 2022 08:57

Košarkašice Plamen Požege poražene od Raguse u prvoj finalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske

POŽEGA - Sinoć je u Požegi odigrana prva utakmica finala doigravanja ženske Premijer lige u kojoj je aktualni prvak Ragusa uvjerljivo nadigrala domaće košarkašice i preuzela prednost u utrci za prvaka države. Sve ono što smo pisali u najavi da Plamenima treba se i dogodilo, jako dobro otvaranje utakmice i napadački raspoložena La Mama od početka. Sve je izgledalo jako dobro u prvom poluvremenu unatoč minimalnom zaostatku od tri poena.

Uzrok poraza je velika crna rupa u trećoj četvrtini koja je počela sa 6:0 za Plamene i sve je i dalje izgledalo odlično, publika raspoložena, La Mama i Jelena Ivezić isto tako, no onda je u jednom trenutku “puklo” i u napadu i u obrani, došle su domaće do 45 poena i gadno zapele, od 45:46 Ragusa je odjurila do 45:61 na kraju četvrtine, 5 minuta i 13 sekundi u 3/4 Žute nisu dale ni poena i to se više nije moglo nadoknaditi.

U posljednjoj dionici su pokušale zonom, pojačanom agresivnošću i uspjele su doći do -10 ali iskusne gošće više od toga nisu dozvolile. Osim te crne rupe u koju su upale već brzinski pogled na statistiku otkriva da Jelena i La Mama jednostavno nisu imale nikakvu pratnju od ostatka ekipe, Podrug je ubacila 9 poena a čitav ostatak ekipe – 4. Trica 0 od 10.

Monstruozna partija La Mame sa 31 poenom i 18 skokova ovaj put nije nagrađena. Da bi se dobilo Ragusu mora čitava ekipa odigrati na razini treće utakmice protiv Trešnjevke, ovaj put to nije bilo ni blizu toga, no priča nije gotova, igra se na tri dobivene. Ako se osposobi Marija Kešljević barem za onih 10 ili nešto više minuta šanse Plamenu ozbiljno rastu, bez nje barem u toj minimalnoj minutaži sa vrlo kratkom rotacijom teško će biti.

Ne dvojimo da Jelena i La Mama mogu ponoviti ovakve partije, a čvrsto sumnjamo da ostatak ekipe može tako napadački podbaciti pa se nadamo boljim vijestima i iz Dubrovnika, a posebno s treće utakmice koja će se ponovno igrati u Požegi.

 

PLAMEN POŽEGA – RAGUSA 62-79 (21:18, 12:18, 12:25, 17:18)

Plamen: Ivezić 18, Bašić, La. Hrmić 2, Kapinga 31, Podrug 9, Benić, Bunčić, Maričević 2, Bošković, Kešljević, Le. Hrmić, Berger 

Ragusa: Stojanović 17, Čagalj, Miloglav 18, Todorić 21, Pavić, Putica 3, Kujundžić, Vrsaljko 14, Majstorović 6, Ivanišević

 

(Tekst : sportalo.hr, Foto : Damir Mrkojević - Mrkva)

 

Pročitano 835 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Svi 2022 09:17