Četvrtak, 05 Svi 2022 07:25

Košarkašice Plamen Požege poražene od Raguse u Dubrovniku u drugoj finalnoj utakmici doigravanja Prvenstva Hrvatske

DUBROVNIK - Sinoć je u Dubrovniku odigrana i druga utakmica doigravanja za naslov prvaka Hrvatske između tamošnje Raguse i požeškog Plamena. Prvu četvrtinu Plamene su odradile vrlo dobro, imali i lijepu prednost od +4 u završnici no onda se Ragusi “otvorila” trica pa su domaće na odmor otišle s tolikom prednošću.

Nakon 4 minute igre u drugoj dionici Plamene su bile na -1 a onda kao i u Požegi – crna rupa. Odjurila je Ragusa do poluvremena na +14 i već je tada bilo potpuno jasno da tu povratka nema pa je i Englman dao minutažu curama koje manje igraju što je vrlo lijepo iskoristila Kristina Maričević koja je postigla 8 poena i pokazala da ju se može koristiti u rotaciji i u “živim” utakmicama.

Ragusa je ovu utakmicu dobila tricama, pogodile su predvođene Ivom Todorić čak 13 komada! S druge strane ovaj put je bila živa i požeška trica za razliku od prve utakmice, da su Plamene u Grabriku pogodile 4 kao u Dubrovniku nismo sigurni da bi ishod bio kakav je bio.

Odlukom HKS-a koja nema veze sa zdravom pameću treća utakmica igra se već u subotu u Požegi (SD Tomislav Pirc, u 18,45 sati). Iako je sve sada na strani Dubrovkinja nije to gotova priča, dobra partija i pobjeda u trećoj utakmici stavila bi ogroman pritisak na Ragusu u četvrtoj, no da bi se došlo do te prve pobjede mora Plamen odigrati savršenu utakmicu i ono što je najvažnije izbjeći taj period igre kada se potpuno pogube i ne mogu ništa pogoditi u napadu.

 

RAGUSA – PLAMEN POŽEGA 90:66 (23:19, 24:14, 29:18, 14:15) 

Ragusa: Stojanović 5, Čagalj 8, Miloglav 21, Todorić 28, Pavić, Mojaš, Putica 3, Kujundžić, Vrsaljko 12, Majstorović 4, Papić 2, Ivanišević 7 Oglas

Plamen Požega : Ivezić 8, Bašić, La. Hrmić 11, Kapinga 16, Podrug 12, Benić, Maričević 8, Kešljević, Le. Hrmić 8, Berger 3

 

(sportalo.hr)

 

Pročitano 428 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 05 Svi 2022 09:12