Ponedjeljak, 09 Svi 2022 08:48

Plamene uvjerljivo pobijedile Ragusu u trećoj finalnoj utakmici doigravanja Prve ženske košarkaške lige

POŽEGA - Košarkašice Plamen Požege odigrale su izvrsnu utakmicu i u trećem finalnom ogledu došle do prve pobjede nad Ragusom te se finalna serija ponovno seli u Dubrovnik. Iskreno se nadamo da će se još jednom vratiti u Grabrik. Kakva bi to ludnica bila. 

Ono kako su Ragusu “curile” trice jednostavno nije bilo realno iako je činjenica da imaju odlične šutere, danas kad je to stalo Plamene su ih dobile i bez nekog ludog šuterskog dana. Da bi uopće bile u igri pobijediti ekipu poput Raguse osnovni preduvjet je izvrsna igra La Mame i Jelene Ivezić, obje su to odradile na vrhunskoj razini.

La Mama je od HKS-a nagrađena kao MVP i najbolji skakač lige, dok je Jelena primila nagradu za najbolju igračicu lige po izboru svih trenera. Zasluženo, sve drugo bilo bi suludo! Ovaj put za razliku od prve utakmice u Požegi imale su potporu suigračica, Emilija Podrug zabila je 15, Lana Hrmić 7, Marija Kešljević odigrala je čak 30 minuta, a s njom na terenu je potpuno drugačija igra Plamena, zabila je 5 poena, i to je bio značajan doprinos.

Lea Hrmić ponovno bez trice, ali Lea sa stopostotnim šutom, 4 od 4 za dva. Jelena, La Mama i Emilija – sve tri sa double double učinkom! Pa ti Raguso to obrani! Četvrta utakmica igra se u srijedu u Gospinom polju u Dubrovniku, sada je sav pritisak svijeta na leđima aktualnih prvakinja koje definitivno imaju ulogu velikog favorita, Plamene su svoje napravile, ispisale su povijest svog kluba i svog grada, sve više od ovoga bit će čudo i na krajnji jug mogu potpuno rasterećene. Ako tamo prirede senzaciju, sljedećeg vikenda u Požegi će biti ludnica, ako ne, svoj veliki pljesak za sve učinjeno su dobile večeras. I zaslužile su ga!

Košarkašice Plamena odigrale su izvrsnu utakmicu i u trećem finalnom ogledu došle do prve pobjede nad Ragusom te se finalna serija ponovno seli u Dubrovnik. Iskreno se nadamo da će se još jednom vratiti u Grabrik. Kakva bi to ludnica bila. 

 

PLAMEN POŽEGA – RAGUSA 88:56 (21:7, 15:27, 25:9, 27:13)

Plamen Požega : Ivezić 21, La. Hrmić 7, M. Berger, Kapinga 31, Podrug 15, Benić, Bunčić, Bašić, Maričević, A. Berger, Kešljević 5, Le. Hrmić 8 

Ragusa: Stojanović 5, Čagalj 2, Miloglav 13, Todorić 14, Pavić, Putica, Kujundžić, Vrsaljko 15, Majstorović 4, Ivanišević 3

 

(Tekst : sportalo.hr, Foto : Damir Mrkojević - Mrkva)

 

Pročitano 595 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Svi 2022 09:33