Četvrtak, 12 Svi 2022 09:46

Plamene pobijedile Ragusu u Dubrovniku u četvrtoj finalnoj utakmici doigravanja Prve ženske košarkaške lige

DUBROVNIK - Sport je najljepša stvar na svijetu, uvijek iznova nudi priliku da popraviš greške, nudi mogućnost da pomakneš granicu, da odigraš bolje od onoga što si mislio da je najbolje što možeš. Ako si dovoljno uporan, ako odbijaš odustati to će ti se već negdje, prije ili kasnije vratiti!

Vratilo se jučer i košarkašicama Plamen Požege koje su već bile prežaljene u borbi za naslov, nakon uvodnog domaćeg poraza, pa drugog u Dubrovniku malo tko je očekivao da je povratak moguć. Mnogi stručnjaci po raznim košarkaškim forumima su najčešće koristili riječ “metla”. Danas će vjerojatno biti tihi ili se posipati pepelom.

Plamene su napravile pravu senzaciju! Iako će zvučati ružno prema mlađim djevojkama, slobodno možemo reći da su u Dubrovnik otišle sa 4 i pol igračice jer Mariju Kešeljević teško možemo računati pod igračicu s obzirom na njeno zdravstveno stanje. A Mara se narugala u Dubrovniku, odigrala fantastičnu utakmicu, zabila možda i ključne trice kad se trebalo do kraja primaknuti Ragusi.

Naime i ovo u Dubrovniku je bilo “izgubljeno”, Ragusa je imala velikih 17 poena viška u drugoj četvrtini i samo su najveći “luđaci” mogli vjerovati da se to može spasiti s obzirom na širinu kadra i umor koji je neminovno veliki protivnik Plamena. No, malo po malo Plamene su topile domaću prednost, u završnicu ušle s minimalnom prednosti, a onda je Jelena Ivezić dobila petu osobnu, pa je tu bilo i tehničkih i četiri bacanja za preokret Raguse.

Ponovno je izgledalo izgubljeno, no još jednom Plamene pokazuju da su ekipa “s mudima”, došle su u egal, obranile napad Raguse za pobjedu i na drugoj strani preko Emilije Podrug poentirale u zadnjoj sekundi za veliku pobjedu! 

Serija se vraća u Požegu, igra se majstorica za prvaka države. A prvakinje države su košarkašice Plamena, kako god ta utakmica završila! Vrijeme je da Požega pokaže da je stvarno sportski grad, vrijeme je da se Grabrik napuni do vrha, vrijeme je da svi požeški klubovi, nogometni, rukometni, košarkaški, stolnoteniski, odbojkaški… Da svi dođu na tribine i daju podršku ovim curama, stvarno su je zaslužile!

Čudo su napravile košarkašice Plamen Požege i došle na korak do naslova prvaka Hrvatske, najvećeg uspjeha u povijesti ne samo košarke nego požeškog sporta općenito. Ako izuzmemo pojedinačne velike rezultate kojih nije nedostajalo, već ovo do sada učinjeno je najviše što je neka požeška ekipa učinila, a ako u subotu naprave taj posljednji, najvažniji korak postat će – besmrtne! 

Da vam budem iskren nismo se puno nadali prije ove utakmice, cure su iscrpljene, nema nas zbog ozljeda i bolesti, a kada se na poluvrijeme otišlo s 14 poena minusa djelovalo je kao gotovo nemoguće. Dogovorili smo se u svlačionici da ćemo pokušat u 3/4 smanjiti zaostatak, pa u četvrtoj doći do egala gdje smo vidjeli svoju šansu. Cure su to i odradile na pravi način i evo nas na kraju s pobjedom koja donosi odlučujuću utakmicu u našu dvoranu – prezadovoljan je Vladimir Englman onim što su njegove djevojke napravile na Gospinom polju.

Pobjeda je stigla u zaista dramatičnoj završnici, Plamene su okrenule zaostatak koji je u jednom trenutku bio ogromnih 17 poena. U završnu minutu Plamen je morao bez Jelene Ivezić kojoj je katastrofalna sudačka trojka svirala nepostojeći prekršaj, zatim i tehničku zbog koje je morala van igre do kraja, tu je tehničku zaradio i Englman pa je Ragusa dobila četiri bacanja i njima došla do prednosti. Na drugoj strani prekršaj na Podrug koja zabija jedno od dva bacanja pa se zadnjih 30 sekundi ulazi u egalu, na semaforu je stajalo 68:68.

Dubrovkinje napadaju preko Miloglav koja ne pogađa, La Mama kupi svoj 24 skok i Plamene imaju 16 sekundi za pobjedu. Loptu uzima najiskusnija Emilija Podrug, pametno čeka sam kraj napada i sekundu prije kraja pogađa za muk na tribinama i delirij među svojim suigračicama! U subotu se u Požegi igra majstorica! 

– Mislim da je ovo sulud ritam kojeg zahtjevaju iz HKS-a, dva najudaljenija kluba u čitavoj ligi da igraju svaka tri dana nema baš nikakvog smisla, ali mi protiv toga ne možemo baš ništa, možemo samo ispoštovati što oni narede. Očito je da su ovo izjednačene ekipe, nažalost prvaka će odlučiti tko će se bolje rekuperirati od ove utakmice i pogotovo putovanja do Požege. Igramo u subotu u 19,00 sati, nadam se da će se dvorana dobro napuniti i dati nam onu dodatnu energiju koja može biti i presudna u svemu ovome – rekao je trener Plamena za Sportalo.

Peta, odlučujuća utakmica finalne serije igra se u subotu, 14. svibnja s početkom u 19,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

 

Ragusa – Plamen Požega 68:70 (23:17, 20:14, 12:21, 13:18) (2:2)

Ragusa : Mojaš -, Stojanović 9, Čagalj 0, Miloglav 12, Putica 9, Kujundžić -, Todorić 12, Vrsaljko 24, E.Majstorović 2, N.Pavić 0, Papić -, Ivanišević 0. Trenerica: Cvetana Matić

Plamen Požega : Ivezić 15, Benić -, Bunčić -, Maričević -, Bošković -, Kešljević 12, Le.Hrmić 6, La.Hrmić 4, M.Berger 0, La Mama 15, Miškulin -, Podrug 18. Trener: Vladimir Englman

 

(sportalo.hr)

Pročitano 585 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 13 Svi 2022 15:45