Ponedjeljak, 26 Rujan 2022 08:34

Trešnjevka 2009 (Zagreb) osvojila 26. Međunarodni košarkaški turnir "Zlatna dolina"

POŽEGA -  U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc od petka do nedjelje održan je pravi festival ženske košarke u sklopu 26. Međunarodnog košarkaškog turnira "Zlatna dolina" koji je ove godine organiziran u čak 5 kategorija. Kod seniroki prvo mjesto osvojila je Trešnjevka 2009 (Zagreb) koja je u finalu rezultatom 87:74 bila bolja od Plamen Požege. U susretu za 3. mjesto Orlovi (Banja Luka) su dobili Brod na Savi (Slavonski Brod) rezultatom 67:64.

U polufinalnim utakmicama Trešnjevka 2009 je bila bolja od Orlova rezultatom 93:72 dok je Plamen Požega dobio Brod na Savi rezultatom 90:73. Najboljom igračicom turnira proglašena je Emilija Podrug (Plamen Požega), dok je najefikasnija u dva turnirska dana bila Lucija Banović (Trešnjevka 2009). 

U kategoriji U17 prvo mjesto osvojila je ekipa Livna, drugo Plamen Požega, treće Lider (Nova Gradiška). Najbolja igračica turnira je Mariia Driemkova (Plamen Požega).

U kategoriji U15 najbolji je bio Brod na Savi, druga je ekipa Plamen Požege, a treći su završili Komletinci. Najboljom igračicom proglašena je Laura Blažević (Brod na Savi).

U kategoriji U13 naslov pobjednika je pripao Plamen Požegi, a drugo mjesto Brodu. Najbolja igračica turnira je Ema Vidović (Plamen Požega)

U kategoriji U11 prvi su Čačinci, druga Mursa, a treći Plamen Požega. MVP turnira je Bruna Juraj (Mursa). 

Ovaj turnir bio je i posljednja provjera Plamen Požegi prije početka nove sezone Premijer ženske košarkaške lige jer će već u subotu, 01. listopada s početkom u 16,00 sati u SD Tomislav Pirc,  požeški klub u 1. kolu ugostiti ŽKK Medveščak (Zagreb).

Povodom početka nove sezone u četvrtak 29. rujna 2022. godine u SD Tomislav Pirc (1. kat, prostorije Požeškog športskog saveza) s početkom u 10 sati održat će se konferencija za medije na kojoj će klupski tajnik i trener seniorske ekipe Vladimir Englman te Jelena Ivezić, kapetanica Plamenih, inače bivša dugogodišnja igračica i kapetanica hrvatske ženske košarkaške reprezentacije, najaviti novu sezonu jedinog požeškog prvoligaša.

Požežanke su prošle sezone osvojile drugo mjesto u prvenstvu Hrvatske te tako prvi put izborile nastup u FIBA-inom Eurokupu, kao jedan od dva ovogodišnja hrvatska predstavnika u Europi, uz prvakinje, košarkašice Raguse iz Dubrovnika.

Hrvatsko prvenstvo počinje narednog vikenda, a nekoliko dana poslije, u srijedu 5. listopada (18 sati) u Požegi se igra prva utakmica pretkola Eurokupa između ŽKK Plamen Požega i jake francuske ekipe BLMA iz Montpelliera, koja u svojim redovima ima po dvije francuske i belgijske reprezentativke koje upravo nastupaju na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Australiji.

Taj će europski susret, odlukom požeškog kluba, imati i humanu notu, budući da će sav prihod od ulaznica biti doniran bolesnoj Požežanki Martini Šimić, kao pomoć u liječenju.

Pročitano 542 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 26 Rujan 2022 09:48