Četvrtak, 29 Rujan 2022 13:42

Plamene spremne za novu sezonu, pozivaju sve na spektakl protiv Montpelliera

POŽEGAPred košarkašicama ŽKK Plamen Požega nova je sezona. Nakon što su prošle godine bile državne viceprvakinje u dramatičnom finalu protiv Raguse, sudionice završnice Kupa Ružice Meglaj-Rimac koji se igrao u Požegi, te vrlo dobre u svojoj premijernoj sezoni u WABA ligi, pred Požežankama je nova prvenstvena sezona i nastup u pretkolu Eurokupa.

Nakon prošlogodišnjih uspjeha tajnik kluba i trener seniorske ekipe Vladimir Englman najavio je drukčiju košarku Plamenih te kakav plasman očekuje. „Martina Kujundžić je zamijenila Mariju Kešeljević na mjestu playmakera, nema MVP-a lige Kapinge na poziciji centra. Tu je izostanak Lane Hrmić koja ove godine ne nastupa, ostala je Lea Hrmić na koju se ove sezone računa kao bitan faktor. U prvenstvo ulazimo i bez ozlijeđenih Maričević s teškom povredom skočnog zgloba, koja nam je bitna za rotaciju, te Laure Bašić koja ne trenira već tri tjedna i neće biti spremna za početak sezone. Ovog trenutka mislim da će biti šest ekipa koje će se boriti za Final four prvenstva i kupa, među kojima je i Plamen Požega. Dominantna će opet biti Ragusa koja se dodatno pojačala. Što se tiče utakmica pretkola Eurokupa protiv francuskoj BLMA iz Montpelliera nećemo moći računati na Kongoanku Nsimbu jer van EU možemo imati prijavljene dvije igračice, a to su Amerikanke De’Ja Marshall i Sabreen Muslim.“, najavio je Englman.

Kapetanica Jelena Ivezić je istaknula da su uz nekoliko dugogodišnjih igračica Plamena u klubu nove suigračice. Prihvaćene su sportski i od njih također želi ozbiljnost i maksimum na terenu, a na sebe je uzela kapetansku odgovornost da im bude zaleđe i podrška u tom putu prema dobrim rezultatima. Što se tiče Sportske dvorane Tomislav Pirc, europska utakmica je još jednom pokazala da slaba briga za ovu najvažniju dvoranu u Požegi traje dugi niz godina i neće se riješiti preko noći. Englman je ponovio da dvorana ne zadovoljava nikakve uvjete za nadolazeću utakmicu Eurokupa i pravila FIBA-e. Problem je sa svime – koševima, semaforom, rasvjetom i podlogom, rađenom zadnji puta prije petnaestak godina.

Nada se da će se delegat utakmice ponijeti blago prema tim problemima i da kazna nakon utakmice neće biti velika. Osim toga, da bi uopće odigrali ove dvije utakmice pretkola, klub mora imati potpuno nove dresove prilagođene FIBA pravilima.

Kapetanica Jelena Ivezić je dodala da je atmosfera u svlačionici i klubu dobra, no nedostaje dodatni iskorak da bi bili još profesionalniji klub. Za bolje uvjete treba potpora državnih institucija, gledatelja i igračica, jedan ogromni kotač koji se treba pokrenuti da klub bude na većoj razini.

- „Požega ima samo jednog čovjeka, a to je Vladimir Englman, a vidjet ćete kod Montpelliera – to su desetci ljudi koji rade oko kluba i to se osjeti kad nešto treba napraviti.“, dodaje Ivezić.

O samom protivniku rekla je da se radi o jednoj izuzetno kvalitetnoj ekipi iz velike košarkaške zemlje.

- „Francuska jako puno ulaže u svoju košarku, imaju priliku dovesti najbolje igračice. Prije nekoliko sezona igrala sam protiv BLMA, ambijent je sportski, navijaju svih 40 minuta i bit će to izazov za sve nas. Mi ćemo tu ekipu respektirati, ali se nećemo predati.“, rekla je kapetanski Ivezić.

Nova sezona Premijer ženske lige počinje u subotu, a Plamene će u 1. kolu ugostiti ekipu zagrebačkog Medveščaka u 16 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, što je ujedno i derbi kola.

U srijedu 5. listopada u 18 sati u Požegi se igra prva utakmica pretkola Eurokupa između ŽKK Plamen Požega i jake francuske ekipe BLMA iz Montpelliera, s dvije francuske i belgijske reprezentativke, koje upravo nastupaju na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Australiji.

Taj će europski susret, odlukom požeškog kluba, imati i humanu notu, budući da će sav prihod od ulaznica biti doniran bolesnoj Požežanki Martini Šimić kao pomoć u liječenju. Ulaznice su 10 kuna, pa su Englman i Ivezić pozvali Požežanke i Požežane da dođu na utakmicu i podrže ih u susretu protiv Montpelliera, a kupnjom ulaznice pomognu u liječenju Martine.

 

(rva.hr)

Pročitano 373 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 29 Rujan 2022 15:49