Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 14 Studeni 2022 08:45

Plamene poražene na gostovanju kod Broda na Savi u Slavonskom Brodu u 7. kolu Premijer lige

SLAVONSKI BROD - Košarkašice Plamen Požege poražene su na gostovanju u Slavonskom Brodu kod Broda na Savi u 7. kolu Premijer lige rezultatom 74:66 (22:19, 18:15, 14:19, 20:13). Imale su Brođanke minimalnu prednost tokom čitave utakmice, tek su povremeno i kratkotrajno gošće prelazile u vodstvo i sve je vodilo ka odluci u dramatičnoj završnici.

Da ne bude tako važna je situacija tri minute prije isteka treće četvrtine kada Jelena Ivezić dobiva tehničku i nesportsku čime je morala van iz igre, a bilo je odmah jasno da Plamen bez nje ne može do pobjede. Situacija je prilično neuobičajena, Plamen je bio u napadu, Jelena je spašavala jednu loptu da ne ode u aut i sudarila se sa sudcem koji je na prvi pogled bio u terenu, ili barem na liniji, valjda će se vidjeti na snimci utakmice.

Kako bilo, bez Ivezić na terenu domaće su se potpuno oslobodile i na krilima sjajne Karle Rimarčuk odjurile i dvoznamenkaste prednosti i zaslužene pobjede. Karla je još jednom pokazala da je veliki talent, sjajno je dirigirala igrom BnS-a, osim 15 poena imala je i sedam asista i šest skokova, a od ostatka ekipe sjajnu je šutersku večer imala Jelena Zorić koja se zaustavila na 24 poena, dok je Petra Šimunić ubacila 15, a Edita Poljac 11 poena.

Priču je zaključila Amerikanka Withe sa 9, a zanimljivo je da klupa domaćih nije donijela niti jedan poen. Kod gošći unatoč prilično propuštenih minuta s 18 poena najefikasnija Ivezić, a dvoznamenkaste su bile i Muslim, Kujundžić i Podrug.

(sportalo.hr) 

Pročitano 349 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Studeni 2022 08:53