Ponedjeljak, 30 Svi 2016 02:00

Željka Peška osvojila 4 medalje na 16. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe

KOPRIVNICA - Na 16. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne kuglačice i kuglače koje je održano u Koprivnici od 24. do 28. svibnja, sudjelovalo je 88 sportašica i sportaša iz Njemačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Na ovom 16 IBSA EP u kuglanju za slijepe i slabovidne natjecala se i požeška kuglačica Željka Peška (ŠUS „Zlatna dolina“ POŽEGA)  koja je osvojila čak 4 medalje (zlatno kao rezerva u kategoriji B 2 u ženskoj reprezentaciji, srebrno u individualu i dvije brončane u singlu i miksu – mješovitom natjecanju.

Prvog dana natjecanja na 16. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne hrvatska ženska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju. (Željka Peška rezerva u B 2 kategoriji – ŠUS „Zlatna dolina“). Srebrne su Rumunjke s 1923 čunja, a brončane su Poljakinje s 1884 čunja.

Drugog dana natjecanja na 16. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne hrvatska muška reprezentacija s srušenih 3887 čunjeva osvojila je brončano odličje. Prvaci Europe su reprezentativci Slovenije s 3952 čunja, a srebrni su Poljaci s 3392 srušena čunja.

Trećeg dana natjecanja na 16. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, hrvatski su predstavnici u mješovitim parovima osvojili dvije zlatne i jednu brončanu medalju. Petra Deša i Stjepan Đunđek postali su novi europski prvaci svladavši u finalu B1 kategorije rumunjsku kombinaciju Negrilescu/Pop s 2-0.

U finalu kategorije B2 Evica Šerfez i Vilijam Jelušić osvojili su zlatnu medalju pobjedom nad poljskim parom Harazim/Fortkowski u finalnom pripetavanju, a do brončanog odličja stigli su Željka Peška kuglačica ŠUS „Zlatna dolina“ Požega i Darko Sarapa kuglač ŠUS „Svjetlost Osijek.

U kategoriji B2 u singlu brončana je naša kuglačica Željka Peška sa 678 čunjeva, dok je u individualu osvojila srebro s 1352 čunja.

Pročitano 2494 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Svi 2016 14:41