Četvrtak, 11 Kolovoz 2016 02:00

Poznat je kalendar natjecanja u kuglačkim ligama

POŽEGA - Hrvatski kuglački savez odredio je kalendar natjecanja za sezonu 2016./2017. u svim ligama.

Treba istaknuti da je došlo do značajnih promjena u formiranju liga.

Zanimljivost je da od ove sezone nema Županijske lige, već je formirana 4. HKL Istok-zona Požega, u kojoj će sudjelovati 8 klubova. Šest s područja naše Županije: Elektra, Elpidio, Hrast, INA Požega, Nove nade i Zvečevo, i dvije ekipe iz Brodsko-posavske Županije: Obrtnik-BAM, Nova Gradiška i Regoč, Slav. Brod.

Prvenstvo treba započeti 22.10.2016. godine.

Formirana je i nova 1. B HKL-Sijever, koju će činiti kuglači 12 klubova iz kontinentalne Hrvatske, a među njima je i naš županijski predstavnik Pakrac, kao aktualni prvak 2. HKL-Regija Istok. Osim kuglača Pakraca još će nastupititi ekipe: Novske, Radnika iz Velike Gorice, Lepoglave, Zanatlije iz Siska, Željezničar iz Osijeka i Željezničar iz Belišća, Zaboka, Zanatlije iz Kutine, Ceste iz Varaždina, Šećerana Viro iz Virovitice i Fortuna iz Đakova.

Prvenstvo treba početi 10.09.2016. godine.

U 2. HKL-Regiji Istok nastupit će 10 ekipa: naši županijski predstavnici Obrtnik iz Požege i Papuk iz Pakraca, te Monte-mont iz Osijeka, Donji Andrijevci, Slavonac iz Bukovlja, Silos iz Đakova, Donji Miholjac, Zrinski-pivovara, Osijek, Nova Gradiška i Đurđenovac.

Prvenstvo starta 01.10.2016. godine.

U 3. HKL Istok-zona Požega nastupit će 10 klubova: 7 s područja naše županije (PPK Kutjevo, Požega, Croatia, Mihaljevci, HVIDR-a, Požega, Sloga, Prekopakra, Slavonski banovac, Pakrac i Lipik 1974), te 3 kluba iz Brodsko-posavske županije (Zanatlija, Lokomotiva i Brod svi iz Slav. Broda).

Prvenstvo treba započeti također 01. listopada.

Prva kuglačka liga brojit će od sada 10 klubova (prije 12), a to su prvak: Zaprešić, Osijek i Kandit Osijek, Medveščak 1958 i Gromošćica oba iz Zagreba, Poštar i Mertojak oba iz Splita, Bjelovar i Željezničar Čakovec, te Velebit, Otočac.

 

Pripremio : Jozo Brezicki 

Pročitano 2779 puta