Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 01:00

Kuglači PPK Kutjeva osvojili 25. Memorijalni kuglački turnir "Tomislav Pranjković"

POŽEGA – Najstariji je to memorijalni turnira koji se igra u našem kraju, ali i šire, Memorijalni kuglački turnir Tomislav Pranjković, koji se ove godine održao po 25. puta. Igra se u spomen i sjećanje na igrača požeškog Kuglačkog kluba „Obrtnik“ Tomislava Pranjkovića koji je na dan 02.12.1991. godine poginuo nedaleko Baze Papuk s još desetoricom hrvatskih branitelja.

Turnir organiziraju kuglači Kuglačkog kluba Obrtnik Požega, u kojemu još uvijek kuglaju kolege kuglači Tomislava Pranjkovića. Na turniru je sudjelovao i najstariji kuglač iz Požege, 74-godišnji Slavko Pandžić koji se još uvijek aktivno bavi kuglanjem.

Kako je ovo izdanje turnira bilo i jubilarno, bilo je posebno svečano, a na samom otvorenju turnira okupljenoj rodbini, prijateljima ali i natjecateljima obratili su se požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

- "Ovo je bila najveća tragedija našeg kraja, a jedan od njih koji je stao na branik domovine je Tomislav Pranjković. Naša obveza je da se toga sjetimo a i vi kolege suborci i sportaši, koji niste pitali za ništa kada ste odlazili braniti svoju domovinu, braniti je ovdje da bi ovdje i ostali. Domovina je svima tada bila najvažnija. Čestitka vama što održavate to sjećanje na svog suigrača svih ovih 25 godina" – istakao je župan Tomašević, kojemu se pridružio i gradonačelnik Neferović. – "Počašćen sam što sam ovdje na vašoj obljetnici već treći puta, i velika zahvala ide svima vama što čuvate uspomenu na vašeg kolegu, te jednom gestom druženja i okupljanja sjećate se na sve ono što su hrvatski branitelji učinili za grad Požegu i Požeštinu. Svi vi koji ste bili sudionici tih dana znadete kroz što ste prolazili, a kroz sport veže vas i dalje vaše prijateljstvo. Neka ovaj turnir i u budućnosti ostane dan sjećanja."

Turnir su počasnim hitcima kugle u „pune“ otvorili gradonačelnik Neferović i župan Tomašević, no kugle su im malo išle izvan kontrole, pa su učinci bili samo „u jedan“.

Na turniru je sudjelovalo 11 ekipa s područja Požeštine, a najbolji su se pokazali i prošlogodišnji pobjednici, kuglači KK PPK Kutjevo iz Požege, koji su prošlogodišnji rezultat popravili za jedno drvo, i srušili 384 čunja. Drugi su bili KK Nove nade iz Požege sa 377 čunjeva a treći KK HVIDR-a Požega s 365 čunjeva. Pobjednička ekipa dobila je i prelazni pehar, a sve tri pobjedničke ekipe dobile su pehare organizatora.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 2524 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 11:48