Ispiši ovu stranicu
Petak, 26 Siječanj 2018 01:00

Kuglači Novih nada osvojili bod na gostovanju kod KK Zanatlija u Slavonskom Brodu u derbiju 3. HKL Istok - Zona Požega

SLAVONSKI BROD - Ponovno su dvije ponajbolje ekipe u natjecanju Treće Hrvatske kuglačke lige – istok zona Požega, vodeće Nove nade iz Požege i drugoplasirani Zanatlija odigrali zanimljivu utakmicu.

U 1. kolu u Požegi bilo je 5:3 za Nove nade, dok su Brođanima 24 čunja nedostajala do pobjede. U uzvratu na Vijušu u 1. kolu nastavka prvenstva ove dvije ekipe odigrale su još jednu neizvjesnu utakmicu koja je na kraju završila bez pobjednika 4:4.

S pravom kuglači Zanatlije mogu žaliti što na domaćoj kuglani u prvoj utakmici 10. kola Treće lige – istok nisu uspjeli pobijediti prvoplasirane požeške Nove nade te im se približiti na 2 boda zaostatka. Ovako je razlika i dalje ostala 4 boda s tim što se sada s mogućom domaćom pobjedom Nova Gradiška može prema broju bodova poravnati sa Zanatlijom te uključiti u borbu za 1. mjesto.

Međutim, nije dobro počelo za Brođane. Nakon prvog para gosti su imali vodstvo od 2:0 i prednost od 23 čunja budući su Darko Zovko i Krunoslav Komušanac bili bolji od Lovre Buzova i Antonija Martića.

U drugom paru su kuglači Zanatlije uspjeli ukupnu razliku u čunjevima s -23 pretvoriti u svoju prednost od 12 čunjeva. Iskusni Ivan Ćosić osvojio je bod protiv Pave Zovka, dok Arijan Rukavina bio jako blizu za osvojiti bod protiv Vlade Turkalja.

Tako su Požežani imali vodstvo u meču od 3:1, dok je ukupna prednost u čunjevima bila na strani Zanatlije. Tako je posljednji par odlučivao o pobjedi. Za domaće je Branko Magaš dobio prva 2 seta te je išao prema ekipnom bodu. Odlično je igrao Marinko Matić te su u tom trenutku u Zanatliji razmišljali o pobjedi. Matić je nastavio sjajno igrati te je na kraju imao ne prvoligaški, već europski rezultat od 639 oborenih čunjeva. On se približio rekordu kuglane koji je 654. Svojom prvoligaškom igrom potvrdio je da je daleko najbolji igrač ove lige. Za pobjedu Brođana trebala je pobjeda Magaša, međutim, to se nije dogodilo. On je od Roberta Bakića izgubio preostala 2 seta te je za njim zaostao 22 čunja što je Novim nadama donijelo veliki bod na Vijušu protiv Zanatlije za konačnih 4:4.

U slijedećem kolu kuglače Zanatlije očekuje teško gostovanje u Novoj Gradiški kod ekipe koja je trenutno na 3. mjestu, ali se u odgođenom susretu može prema broju bodova poravnati s njima. Ništa lakše neće biti niti požeškim Novim nadama koje očekuje gostovanje u Lipiku kod momčadi koja se nalazi na 4. mjestu.

 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 2040 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 26 Siječanj 2018 13:30