Ispiši ovu stranicu
Petak, 04 Svi 2018 02:00

Kuglački klub Obrtnik obilježio 50 godina postojanja i uspješnog rada

POŽEGA Kuglački klub „Obrtnik“ iz Požege proslavio je pola stoljeća rada. Tim povodom na gradskoj kuglani odigrali su prijateljski susret sa reprezentacijom Hrvatske, a reprezentativce je primio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- "Davne 1968. godine požeški obrtnici su osnovali kuglačku momčad s kojom su počeli natjecanja u radničkim igarama, a osnivači KK Zanatlija su bili Branko Nemešković, Andrija Domazet, Stjepan Justament, Stjepan Budimlić i drugi" - kazao je o povijesti kluba dopredsjednik Željko Domazet i dodao da "klub nastupa se u Kuglačkom podsavezu, svrstava se među najbolje u Požeštini, osvaja niz prvih mjesta na turnirima,a pojedinačna prvenstva kluba su osvajali Domazet, Justament i Štetić. Ubrzo su u Slavonskoj zoni u Brodu, a Andrija Domazet na prvenstvu Hrvatske."

- "Klub 1973. osvaja 1. mjesto u Općinskoj ligi i 3. u Slavonskoj zoni pa se plasirao na prvenstvo Hrvatske. Momčad su činili Domazet, Budimlić, Peić, Miler, Justament, Nemešković i Čokrlić" - nastavlja Domazet i dodaje da je "Skupština kluba 1974. godine odlučila da se promijeni ime u KK Obrtnik. Kroz te godine među kuglačima je razvijen sportski duh i izraženo veliko sportsko zalaganje. U sezoni 1982.-1983. godine dolazi do velikih teškoća jer je jedan od pokretača i najaktivnijih članova Andrija Domazet poginuo je u prometnoj nesreći, a istovremeno nekoliko igrača prelazi u druge klubove."

- "Početkom Domovinskog rata klub biva oslabljen zbog odlaska igrača u HV. To su Ivica Gučić, Miroslav Crnjac, Željko Domazet, Darko Pišmiš, Antun Gruić i Tomislav Pranjković, koji na našu veliku žalost pogiba godine na Bazi u Papuku" – kazao je u nastavku Domazet i dodao da svake godine organiziraju Memorijalni turnir Tomislav Pranjković u znak sjećanja na tog kuglača.

KK Obrtnik ima mnogo uspješnih pojedinaca kao što su Ivan Dujmović, Bašić, Čakalić, Lončar, Dražen Dujmović, Josip Soudek, Ivan Demin, Jure Soldić, Slobodan Manović, Željko Domazet i drugi.

- "Iz obrtništva je proizašao jedan prekrasan klub, stoga hvala obrtnicima što vodite tu djelatnost, radite i zapošljavate, ali i kuglačima za sve što su dali, a očekujemo i nadalje vrhunske rezultate- istakaop je čestitajući jubilej požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Pozdravne riječi gostima i članovima uputio je i predsjednik „Obrtnika“ Ivan Dujmović.

- Pred vama je još mnogo divljenja, druženja i zajedništva, pokazali ste se odazivom u rat, a lijepo je što čuvate uspomenu na poginulog branitelja" –naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Plakete za dugogodišnji rad dobili su Željko Domazet i Miroslav Crnjac , a Zoran Jagić ispred državne vrste i Darko Zovko, predsjednik Županijskog kuglačkog saveza uručili su plakete slavljeniku. Tijekom druženja nastupio je glazbeni sastav „Alfa“ pod vodstvom Darka Rodića.

 

(Tekst i foto : Dražen Krstanović. pozega.eu) 

Pročitano 2861 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 04 Svi 2018 12:31