Utorak, 22 Svi 2018 02:00

Odlični rezultati kuglača KK Vallis Aurea na Državnom prvenstvu gluhih u kuglanju u Splitu

SPLIT - U subotu, 19. 05. 2018. na kuglani Poljud u Splitu održano je Državno prvenstvo ekipno muški 1. lige u kuglanju za gluhe i nagluhe osobe na kojem je Kuglački klub gluhih „Vallis Aurea“ Požega, član Požeškog športskog saveza gluhih osvojio je odlično 2. mjesto na tom natjecanju.

Ukupno je sudjelovalo 6 ekipa i to: Zagreb, Varaždin, Požega, Rijeka, Split i Karlovac.

Rezultati natjecanja su:

1. Zagreb 23

2. Požega 22

3. Rijeka 21

4. Karlovac 21

5. Varaždin 20

6. Split 19

 

Za ekipu Kuglačkog kluba gluhih „Vallis Aurea“ Požega nastupili su sljedeći igrači: Vlado Deanović, Željko Miličević, Slavko Vukoja, Ibro Huseljić, Željko Vujnović, Josip Macaljuk a kao posudba igrač Leonardo Krnjaković.

 

Drugog dana natjecanja, u nedjelju,  20.05.2018. održano je pojedinačno natjecanje u kuglanju za gluhe i nagluhe osobe gdje su požeški kuglači zauzeli prvo i treće mjesto. Prvo mjesto osvojio je Vlado Deanović, a treće mjesto Željko Miličević.

Rezultati natjecanja u pojedinačnom kuglanju su:

1. Vlado Deanović – 593 (Požega)

2. Ljubo Pejašinović – 589 (Rijeka)

3. Željko Miličević – 569 (Požega)

 

Također požeški kuglači bili su uspješni u kombinciji – ekipno + pojedinačno gdje je Vlado Deanović osvojio drugo mjesto.

Rezultati natjecanja ekipno + pojedinačno = kombinacija:

1. Lj. Pejašinović – Rijeka

2.V. Deanović – Požega

3. I.Kolarić – Varaždin

 

Požeški športski savez gluhih zahvaljuje se svima koji su financijski pomogli odlazak njihovih sportaša na ova natjecanja i omogućili da ekipa Kuglačkog kluba gluhih „Vallis Aurea“ Požega sudjeluje na Državnom prvenstvu gluhih u kuglanju u Splitu. Požeški kuglači također se zahvaljuju  Hrvatskom sportskom savezu gluhih koji su osigurali smještaj i troškove doručka i večere u hostelu u Splitu te Gradu Požegi na financiranju putnih troškova odlaska u Split, Požeškom športskom savezu na kombi vozilu, te tvrtkama Elektro-team i Alles.

Članovi požeškog kluba Vlado Deanović i Željko Miličević nastupit će za reprezentaciju Hrvatske na 2. Europskom prvenstvu za gluhe u kuglanju koje će se od 18. do 23. 06. 2018. održati u Ritzngu (Austrija).

Pročitano 3027 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Svi 2018 12:02