Ponedjeljak, 26 Studeni 2018 01:00

Kadeti Kuglačkog kluba Obrtnik nastupili na Državnom prvensvu u Delnicama i Ozlju

OZALJ / DELNICE - Proteklog vikenda u Ozlju i Delnicama održano je Državno prvenstvo Republike Hrvatske u kuglanju za kadetkinje i kadete u kategoriji do 14. godina (U14).

Mladi kuglači KK „Obrtnik“ Požega nastupili su u ženskoj konkurenciji s jednom igračicom i muškoj kategoriji s 5 igrača. Ovo je bilo prvo takvo natjecanje za naše mlade kuglače koji su se kuglanjem počeli baviti u 7. mjesecu ove godine kada je pokrenuta Škola kuglanja u suradnji kluba, Grada Požege i Gradskog kuglačkog saveza.

Naši članovi polučili su vrlo dobre rezultate u ovoj kategoriji iako su po godinama mlađi od većine natjecatelja i da su ovo tek njihovi prvi kuglački koraci.

U Ozlju je svoja dva nastupa odradila jedina kadetkinja koja je išla na ovo Prvenstvo iz našeg kluba, Nera Bakić (11 godina) i ukupno oborila 839 čunjeva.

Kadeti su nastupali u Delnicama, Josip Kalem (13) ukupno 808 čunjeva, David Abramović (13) ukupno 743 čunja, Dino Prnjavorac (11) ukupno 711 oborenih čunjeva, Luka Jazvić (11) ukupno 664 oborena čunja, na žalost zbog zdravstvenih problema Luka Miloš odradio je samo prvi nastup u subotu kada je srušio 355 čunjeva.

S obzirom na vremenski period koji je protekao od prvog primanja kugle i susretom s čunjevima do nastupa na Državnom prvenstvu, ovi rezultati mogu biti samo podstrek u daljnjem radu i napredovanju. Plasman na ovom Prvenstvu nije bio bitan, bitno je bilo da se grad Požega ponovo pojavi na kuglačkoj mapi Hrvatske u mlađim kategorijama, te da se prezentiramo rad kluba u ovom kratkom vremenu.

Treba napomenuti da su svi naši predstavnici koji su nastupili kuglački početnici dok su oni protiv kojih su se ovoga puta natjecali imali već nekoliko godina treninga i natjecanja iza sebe.

Čestitke svim mladim članovima Obrtnika na postignutim rezultatima i treneru Željku Lončaru, i pratiteljima na ovom natjecanju, Mariu Jazviću i Hrvoju Bakić.

Iz kluba se zahvaljuju svima koji su omogućili ovo putovanje, Gradu Požegi, Požeškom Športskom savezu i svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos kao i roditeljima na ukazanom povijerenju. 

Pročitano 2528 puta