Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019 02:00

Kuglači Novih nada poraženi rezultatom 2:6 od aktualnog svjetskog prvaka KK Zaprešić u 1/4 finalu Kupa Hrvatske

POŽEGA - Kuglači požeških Novih nada poraženi su jučer na Gradskoj kuglani rezultatom 2:6 od aktualnog svjetskog prvaka Kuglačkog kluba Zaprešić u susretu četvrtfinala Kupa Hrvatske.

Gosti iz Zaprešića su pokazali da su zaista majstori ovog sporta što se vidjelo već na samom početku gdje je Branko Manev osvojio prvi poen za goste oborivši 637 čunjeva.

Utakmicu je u neizvjesnosti malo održao najbolji domaći igrač Darko Zovko koji je dugi niz godina nastupao u 1. ligi za KK Novska. Zovko je oborio 606 čunjeva i pobijedio Matiju Mancea koji također dobrom igrom obara 600 čunjeva.

Kako je utakmica odmicala gosti su podizali prednost da bi u zadnjem bloku Vlado Turkalj sa 562 čunja osvojio i drugi poen za Nade. Kuglači Zaprešića popravili su ekipni rekord kuglane za čak 140 čunjeva i on sada iznosi 3554 čunja.

Susret je pratio veliki broj aktivnih i bivših požeških kuglača kao i zaljubljenika u ovaj sport, a ovako popunjene tribine se  ne pamte od otvorenja Gradske kuglane što pokazuje sa su kuglači Novih nada dali jednu novu dimenziju požeškom kuglanju i vraćaju ga na staze stare slave. 

Pročitano 1519 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019 13:37