Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 29 Srpanj 2019 02:00

Završila Škola kuglanja Požeškog športskog saveza i Gradskog kuglačkog saveza Požega

POŽEGAŠkola kuglanja u organizaciji Požeškog sportskog saveza i Gradskog kuglačkog saveza Požega završila je s radom u petak, 26. 07. 2019., a ukupno je bilo 42 polaznika od 1. do 8. razreda osnovne škole. Škola kuglanja bila je besplatna. 

Voditelj Škole kuglanja i trener požeškog Kuglačkog kluba “Obrtnik”Željko Lončar ističe da se programom Škole kuglanja osim promocije kuglačkog sporta i stjecanja početnih teorijskih i praktičnih znanja kuglačkog sporta, omogućava kod djece razvoj motoričkih sposobnosti, a samim time i emocionalnih, psiholoških i socijalnih potencijala, dakle, cjelokupan razvoj djeteta. Vrijedno je spomenuti da je iz prošlogodišnje Škole kuglanja od ukupno 46 polaznika njih 11 nastavilo s radom u Kuglačkom klubu “Obrtnik”, a kako se radilo i treniralo najbolje govori podatak da je Luka Jazvić prvak Hrvatske u kategoriji do 11 godina, a Nera Bakić treća u kategoriji do 12 godina.

I među ovogodišnjim polaznicima Škole kuglanja ima potencijala koji bi mogli ponoviti ove fantastične rezultate. Samo ovakvim radom možemo biti sigurni da će se nastaviti pedesetogodišnja tradicija požeškog kuglanja.

Pročitano 2133 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Srpanj 2019 11:33