Ispiši ovu stranicu
Utorak, 20 Listopad 2020 10:10

Kadetkinje i kadeti Kuglačkog kluba "Nove nade" nastupili na državnom prvenstvu u sprintu za sezonu 2020./2021.

VARAŽDIN / ČAKOVEC - Državno prvenstvo u sprintu za kadetkinje održano je 18. listopada 2020. u Varaždinu, a istoga dana u Čakovcu za kadete. Na natjecanju su nastupili i mladi požeški kuglači KK „Nove nade“, naše popularne „naranče“. Kako smo već navikli, i ovaj put su se vratili s medaljom.

Kadetkinje Nera Bakić, Lana Srnović i Ana Miloš igrale su u Varaždinu te su odličnom igrom u kvalifikacijama Nera i Ana prošle u doigravanje. Lana je ovaj puta podbacila jer znamo da može puno bolje. U doigravanju, u koje su se plasirale prvih 16 iz kvalifikacija, igra se na ispadanje po sistemu 1. protiv 16., 2. protiv 15. itd. Nera je u osmini finala lako izborila četvrtfinale gdje ju je dočekala odlična Zrinka Širić iz KK „Endi-tekstilac“ iz Zagreba koja je pokazala da je najbolja osvajanjem zlatne medalje.

Ana je iznenadila odličnom igrom u osmini finala pobjedivši drugu najbolju igračicu Miu Amber Berić također iz KK „Endi-tekstilac“ iz Zagreba. U četvrtfinalu Ana je nakon drame razigravanja s 3 hica u pune izbacila odličnu Ivanu Magdić iz KK „Korana“ iz Slunja. U polufinalu naša „Anči“ nije mogla protiv već spomenute pobjednice natjecanja Zrinke Širić. Ipak, ovim odličnim nastupom Ana je osvojila brončanu medalju i tako nastavila niz „naranči“.

U Čakovcu se odvijala prava drama. Naši kadeti Luka Jazvić, Dino Prnjavorac, Andrej Salontai i Bojan Savić ostali su bez medalja, ali su prikazali odličnu igru. U kvalifikacijama Luka je zasjeo na vrh, a Andrej nije uspio proći kvalifikacije. Premda je Luka kao prvoplasirani u osmini finala igrao protiv posljednjeg, nije uspio održati koncentraciju i izgubio je. Dino je uz puno nesreće također izgubio u osmini finala raspucavanjem 3 hica u pune i bio lošiji za jedan čunj! Bojan je opravdao svoj nastup i odličnom igrom plasirao se u četvrtfinale gdje je izgubio od boljeg Lovre Grljač iz KK „Zabok“ iz Zaboka“.

O natjecanju nam je trener mladih požeških kuglača Željko Lončar rekao: „Naši mladi kuglači i kuglačice marljivo treniraju, mi iz kluba imamo podršku grada i županije i kada se sve to spoji ni rezultati ne izostaju. Sad smo već sve navikli da se uvijek s natjecanja vraćamo s odličjima. Ovo natjecanje je pokazalo da ne pobjeđuju uvijek najbolji. Prvenstvo u sprintu je vrlo dinamična, brza i kratka igra u kojoj se jedna greška skupo plaća. Najboli primjer je Luka Jazvić, koji je objektivno jedan od najboljih kadeta u Hrvatskoj, koji je u kvalifikacijama to i pokazao i bio uvjerljivo najbolji i onda u igri na ispadanje izgubi od posljednjeplasiranog. Neka to bude jedna dobra pouka za dalje, ne samo njemu nego svima ostalima. Na kraju, mogu biti zadovoljan. Nastavljamo niz pojavljivanja na natjecanjima, postali smo vrlo prepoznatljivi i svi znaju za mlade Požežane. Požeško kuglanje to zaslužuje i trudit ćemo se nastaviti tradiciju. Čestitke našoj Ani Miloš na osvojenoj medalji. Zahvaljujem Robertu Bakić koji je s kadetkinjama bio u Varaždinu i svima ostalima na podršci.“

Pročitano 682 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 Listopad 2020 10:23